Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Idén is tilos drónozni a Sziget Fesztiválon

ne is vigyétek magatokkal, mert elkobozzák!

2019. augusztus 07. - dróninfo

szigetlogo-dron-terkep-legterhu.jpgAhogy azt már tavaly megírtuk, a Sziget Fesztivál szervezői szigorú drón tiltást rendeltek el a fesztivál területére. Akit engedély nélküli drón használaton kapnak, az ellen intézkedni fognak.
A bejáratoknál el is veszik a drónokat, ha valaki be akarná vinni, mivel azok felkerültek a rendezvényről kitiltott tárgyak listájára, hiszen veszélyes a nagy tömeg felett repkedni.

balaton_sound-nagyszinpad-dron-kallopeter-rockstarphotographers.jpgÖt éve az Index még alkohol csempészési tippjei közt reklámozta, hogy akár drónnal is be lehet reptetni egy pár doboz sört a fesztiválra. Ezt persze maguk sem gondolták igazán komolyan, inkább csak viccelődtek vele, de azért esélyes, hogy ötleteket adtak vele pár embernek.
Azóta viszont alaposan megszaporodtak a drónok és a velük kapcsolatos problémák is. Ráadásul különösen veszélyes nagy tömeg felett repkedni és a fesztiválok intenzív rádiófrekvenciás környezete sem kedvez a drónok biztonságos üzemeltetésének. Sok hivatásos drónpilótával beszélgettünk már róla, hogy az ilyen sok színpadi technika közt igen nehéz és emiatt veszélyes is a drónok használata. Nem véletlen hát, hogy a Sziget Fesztiválról is igyekeznek a szervezők kitiltani a drónokat. Bevinni tilos a drónokat. Kívülről nem lehetetlen berepülni velük, de inkább senkinek sem ajánljuk, mert a távolból sokkal nehezebb megoldani egy problémát, ha bármi történik a drónnal. Legyen az csak rádiójel interferencia, meghibásodás vagya kár ütközés.

sziget-colorparty-dronfoto-_magyarsajtofotopalyazat-kallopeter.jpgA fesztivál szervezők saját drónjai persze kivételt jelentenek a korlátozás alól. Hiszen nekik szükségük van az ilyen felvételekre. Ugyan a fizika rájuk sem hat másként, de már az is növeli a biztonságot, ha kevesebb drón van a levegőben. A saját drónjaikért pedig ők maguk vállalkák a felelősséget. Akárcsak azért, hogy az eszközeik megfelelő műszaki állapotban legyenek és a megfelelő személyzet kezelje őket Kálló Péter irányítása alatt. Közben pedig nyilván épp úgy reménykednek, mint mindenki más repülés közben, hogy semmi baleset nem történjen és nem kelljen kipróbálni sem a biztosítások működőképességét, sem a veszélyek mértékét.

Repüljetek a hatályos szabályok beartásával és felelősségteljesen! Minden esere mindenki hagyja otthon a drónját és inkább anélkül élvezze a fesztivált, vagy kerülje el nagy ívben és repkedjen máshol!

Fotók: Kálló Péter / Sziget.hu

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8914999230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása