Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Újra változnak a fapados kézipoggyász szabályok

megszűnik az ingyenes drón szállítási kiskapu

2018. október 12. - dróninfo

drone-backpack-smatree_smapacdp3000.jpgA Wizzair és a Ryanair a napokban újra megváltoztatta kézipoggyász szabályozását és díjazását. Ezzel megszűnt a korábbi kiskapu, ami lehetővé tette, hogy akár felár nélkül is szállíthassuk a drónunkat.

Korábban bőségesen foglalkoztunk a drónok repülőn szállításának lehetőségeivel. Ennek legfontosabb eleme, ahogy cikkünk címe is írja: A Budapest Airport tiltja a drónok kézipoggyászban szállítását. Megjelenése óta többször is rissített cikkünk továbbra is rengeteg hasznos tanáccsal szolgál a drónnal utazáshoz.

Sajnos a Wizzair eddigi rendszere biztosította kiskapu most bezárult. Eddig ugyanis az ingyen szállított normál méretű kézipoggyászt ingyen fel lehetett adni a check-in pultnál. Az így feladós csomaggá váló kézipoggyászban benne maradhatott a drón is és nem kellett a szállításáért külön fizetni. 

wizzair-kezipoggyasz-szabalyozas-181010.pngMint azt a Fapados Info Blog megírta, 2018 októberi módosításával a Wizzair teljesen megszűntette az inegyenes kézipoggyász szállítást. Egy kis méretű kézipoggyászt ingyen fel lehet vinni a gépre, de ezt többé már nem lehet már feladni a check-in pultnál. A feladós bőröndökért most már több féle súlykategóriában (ezek részleteit megtaláljátok a Fapados blog cikkében, illetve a Wizzair és a Ryanair weboldalán) mindenképpen fizetni kell a Wizzair és a Ryanair esetében is.
A gép fedélzetére csak a kis méretű kézipoggyászt lehet felár fizetés nélkül felvinni. A normál méretű kézipoggyász szállításáért már fizetni kell. Ha feladjuk a gép csomagterébe, akkor feladós bőröndként kell fizetni érte. Ha pedig kézipoggyászként szeretnénk felvinni a fedélzetre (például, mert ebben vannak az értékeink), akkor a régóta létező Priority szolgáltatás részeként kell fizetnünk érte.

budapestairport-drone-kezipoggyasz-tilos.jpgA drón viszont Budapestről hivatalosan nem lehet kézipoggyászban szállítani - ugyan a nem hivatalos pletykák szerint azért továbbra is átcsúszik egy-egy kisebb drón a biztonsági ellenőrzésen. Erre a kockázatos véletlenre viszont nem biztonságos építeni egy külföldi utazásnál. Így mindenképpen szükség lesz a fizetős feladós poggyászra is.

Olvasd el utazás előtt a drónnal utazásról készült írásunkat és nézz utána a nemzetközi drón szabályozásnak, hogy az út során ne érhessenek kellemetlen meglepetések!

Kép forrása: Smarteee Backpack

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1314297513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása