Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Különleges FPV drón videó Budapest szívében

inkább ne a műemlék épületek között gyakoroljatok!

2019. szeptember 23. - dróninfo

budapest-fpbdrone-videooszkarbabics.jpgA tüzijáték robbanásai közt cikázva ér véget a legújabb FPV drón videó, ami Budapest legtöbb turisztikai és építészeti látványosságát közelről körberepülve mutatja be. Mindenkinek érdemes megnézni a videót, de azért nem ajánljuk, hogy minden drónpilóta megpróbálja utánuk csinálni, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek - akár a többi drónpilótára nézve is.

Babics Oszkár és Fodor Boldizsár videója (lásd alább) igen látványosra sikerült, de azért azt nem ajánljuk, hogy minden drónos megpróbálja utánuk csinálni, mert a manőverek bármelyike könnyen balesettel végződhetett volna.

Éppen elég gond a magyar drón szabályozás közismerten nehézkes és bürokratikus működése, ami előre láthatólag nem is fog változni, amíg nem sikerül az EU rendelkezésekkel összhangba hozni a magyar szabályozást. Egyelőre szerencsére nem nagyon büntetnek a hatóságok, de meglehetősen drón ellenes a közhangulat. Nem biztos, hogy érdemes az embereket városban repkedő drónokkal tovább herrgelni.
Egy esetleges belvárosi drón balesetnek milyen következményei lehetnek. Különösen akkor, ha még személyi sérüléssel, vagy netán műemlék épületek megrongálódásával is járna. De már egy háztetőn akadt drónból is lehet éppen elég probléma.

Még különösen nagy rutinnal is csak komoly körültekintéssel és persze a szükséges engedélyek birtokában ajánlott ilyesmivel próbálkozni. Gyakorlásra inkább lakatlan területeket használjátok!

Mindenkinek felelősségteljes és szabályos repülést kívánunk!

Forrás: Babics Oszkár 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8015160872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása