Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Kiterjesztették a repülési tilalmat a Duna mentén

már egészen Paksig tilos repülni a folyó felett

2019. június 07. - dróninfo

af903e63-5d9b-4c98-bfbe-4e8db38768a2.jpegKorábban beszámoltunk róla, hogy a hatóságok légtérzárlatot rendeltek el a Duna belvárosi szakaszán - vélhetően a Hableány sétahajó balesetének áldozat kutatási munkálataival összefüggésben. Azóta a légtér korlátozást kiterjesztették.  Vasárnapig már a folyó mentén egészen Paksig tilos repülni. A szabályosan repülő drónok használatát a rendőrség egyedileg engedélyezheti, az enngedély nélkül repülők viszont a korlátozás területén súlyosabb büntetésekre számíthatnak.

hableany-legter-korlatozas-legter_hu.jpgMint azt korábbi írásunkban is írtuk, nem tudni, hogy milyen kapcsolatban áll az intézkedés a baleseti mentésről korábban publikált drónfotókkal, de annyi biztos, hogy a Budapest belvárosában június 16-ig, Budapest és Paks között pedig június 9-ig légtér zárlatot rendeltek el a Duna menti légtérben.

A Légtér.hu Facebook oldalán a korlátozásról ez olvasható:

Légtérkorlátozás lépett életbe a Duna vonalában Budapesttől egészen Paksig GND-1500’ AMSL magasságig, 2019. június 09. 22:00 UTC időpontig, amely alól kivételt képez LHBP repülőtérre érkező és onnan induló légiforgalom, valamint LHTL és LHDV repülőterekre érkező és onnan távozó kisgépes forgalom és ejtőernyős tevékenység.

Az A1795/19 azonosító számú NOTAM szerint a korlátozott légtérbe történő berepülést a rendőrség egyedileg engedélyezheti. A légtérben pilóta nélküli légijárművek az illetékes rendőrségi szerv előzetes jóváhagyását követően 500’ AGL magasságig működhetnek.

Forrás: Légtér.hu Facebook oldala

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr114882660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása