Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Repülési tilalom a belvárosban a Duna felett (frissítve)

tilos repkedni a hajóroncs mentési területen

2019. június 05. - dróninfo

hableany-legter-korlatozas-legter_hu.jpgVélhetően az elsűllyedt Hableány sétahajó roncsainak mentési műveleteivel kapcsolatban rendeltek el légtér korlátozást a Duna Budapest belvárosi szakasza felett - később azt is megírtuk, hogy ezt a Duna mentén egészen Paksig meghosszabbították.

Természetesen a légtér korlátozás idején a megadott területre korábban kiadott légtér engedélyek sem érvényesek, illetve azokat nem lehet beaktiválni és használni sem.

Ilyenkor különösen fontos a szabályos és felelősségteljes repülés, hogy mind elkerülhessétek a elkerüljétek a birságolást és különösen a baleseteket, amik minden drónosra és a drónok megítélésére is negatívan hatnának!

af903e63-5d9b-4c98-bfbe-4e8db38768a2.jpegHogy milyen kapcsolatban van ez az intézkedés a baleseti mentésről korábban publikált drónfotókkal, azt nem tudjuk, de annyi biztos, hogy június 16-ig légtér zárlatot rendeltek el a belvárosi Duna szakasz felett. Mint arról külön írtunk, később kiegészítették a Duna Budapest-Paks közötti szakaszának légterére június 9-ig érvényes korlátozásával.

Mint azt a Facebookon a Légtér.hu megosztotta:

Légtérkorlátozás érvényes előreláthatóan 2019. június 16-ig GND-3500' AMSL magasságig a Duna vonalában az Óbudai-szigettől Csepel-sziget északi részéig, körülbelül 3 km szélességben. A képen látható légteret az A1762/19 NOTAM szerint csak a rendőrség által engedélyezett, valamint az LHBP-re érkező és az onnan induló légijárművek vehetik igénybe.

Forrás: Légtér.hu Facebook oldala

Kiegészítés: A légtérzárat valamivel később egészen Paksig kiterjesztették.

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3314880142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

safa 2019.06.06. 07:27:40

A lakóházak felett miért engedik a repülést 30 éves kávédarálókkal? Ezt is addig csinálják amíg nem lesz egy tragédia...

Medgar 2019.06.06. 08:18:51

@safa: te szegény hülye..
süti beállítások módosítása