Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Megjelentek az első magyar MavicAir tesztek

néhány magyar vlogger kipróbálta a DJI legújabb drónját

2018. január 30. - dróninfo

handras-magyarosicsaba-mavicair-youtubetest.jpgAngol nyelvű Mavic Air tesztekből egyre több van a YouTube-on. A magyar nyelvű videókat egyelőre még nem árasztotta el a DJI új drónja. Magyarósi Csaba és Horváth András elsőkként próbálták ki és publikálták tapasztalataikat.

Handras: Mavic Air 4K drón bemutató

A nemrég főállású YouTuberré avanzsált Handras videója szerint nem csak tesztelésre kapta meg az Airt, hanem meg is tarthatja a szponzori támogatásként. Túl sok kritikával nem is él a termékkel szemben, inkább a kis méretet és egyszerű kezelést hangsúlyozza ki. Nagyjából ugyanolyan lelkes elragadtatással dicséri a MavicAirt, mint eddig az Apple termékeivel is tette - egészen az Apple-el szembefordulást(?) hangsúlyozó közelmúltbeli szakításáig.

Handras egy városi ház tetején próbálta ki és arról számol be, hogy a drón hamar elveszítette a WiFi jelet, voltak gondjai a gép irányításával, széllel, leszállással és arra figyelmeztet, hogy érdemes óvatosan csinálni, de főleg a könnyű használhatóságot hangsúlyozza. A videóban persze elhangzik állandó jelzője az "instant get" is.

Magyarósi Csaba: MAVIC AIR 4K: majdnem LELÉPETT!!

Magyarósi Csaba azt állítja, hogy elsőként tesztelte a MavicAirt Magyarországon, de Handras videója előbb jelent meg és a poszt megjelenésekor még a kb. 6x nagyobb feliratkozó szám ellenére sem sikerült egyelőre beérnie a másik videó megtekintési számát (2018. január 30-án 3 óra körül Handras videóját kb. 18 ezren látták, Magyarósi Csaba videóját alig 14 ezren - persze várhatóan az arányok megfordulnak majd).
Videójának már a címében is az szerepel, hogy kis híján elveszítette (ezt is, mint korábban előző  Mavic Pro-ját is). Ő egy kicsit alaposabban körbejárja a Mavic Pro és Mavic Air közti méret, tudás és tehcnológiai különbségeket. Ugyanakkor ő belefutott néhány technikai nehézségbe (fps beállítások, kártyára mentési hiba, lábak kihajtogatása, stb), amik miatt nem is sikerült igazán egzakt módon összehasonlítania a két drón képminőségét, sőt a használhatóságát sem. A videó alatt kommentelők szerint pár dolgot alaposan be is nézett ezzel kapcsolatban, minden esetre várhatunk még azért pontosításokat tőle is. Csaba említést tesz a hatótávolságról, a Mavic Pro OccuSync technológiája és a Mavic Air Wifi jelátvitele közti különbségről is. Neki mindössze párszáz méteres távolságig sikerült használnia a Mavic Airt és aztán jött a kétségbeejtő jelvesztés. Konklúziója szerint városi környezetben nem igazán használható és a külföldi teszt videókban csak a városon kívüli tesztelés miatt nem voltak hatótáv zűrök.

Magyarósi Csaba később visszatért a tesztjének néhány részletére és erről külön videót is közzétett, ami alább látható. A lényeg, hogy a jelvesztésben biztos, akárcsak abban, hogy a felvétel nem csak az SD kártyán, hanem a Mavic Air beépített memóriájában sem volt. Viszont kiderítette, hogy az fps beállítás nem minden Mavic Airben állítható. Van olyan modell, amiben 25 fps nem választható, mint ami nála járt. Van viszont olyan modell is, aminek a menüjében választható 25 fps is.

Hunboxing: DRÓNT KERESEL? NE KERESS TOVÁBB.. / DJI Mavic Air teszt

A Hunboxing YouTube csatorna is megkapta a drónt tesztelésre. Készítettek is róla egy kicsomagolós és teszt videót. Egész jól elmondják benne az alap információkat és bemutatják a főbb funkciókat. A YouTuber maga is elmondja, hogy még sosem volt dolga DJI drónnal, így túl komoly és főleg más DJI modellekkel összehasonlító tesztelést és mély szakmai értékelést nem nagyon érdemes vári tőle.
A laikus lelkesedésével bemutatva azonban nagyon kellemes és nézhető, bár hozzáértők számára talán nem annyira informatív videót készített róla. A drónt a várostól távol, szép tájak közt tesztelte, így a hatótávolság, WiFi zavarás és hasonló kérdések megválaszolására eleve sok esélye sincs. Azért az erdőben megpróbálkoztak vele és az erdőben 500 méter körüli távolságnál kezd el szakadozni a távirányító jele. Az is elhangzik a videóban, hogy vélhetően városi környezetben még ennél is rosszabb távolság értékeket lehet tapasztalni vele.
A befagyott tavas táj képei és a funkciók próbálgatása nagyon jól érzékeltetik, hogy egy hozzá nem értő számára is mekkora élvezet, milyen jó szórakozás és mennyire könnyen kezelhető ez a drón. A főbb funkciók és a kezelés is elég jól látszik a videóban, így minden hiányossága ellenére mégis talán ez lett az eddig Magyarországon készült legalaposabb Mavic Air teszt.

Egyelőre több magyar teszttel nem találkoztunk, de küldjetek bátran, ha ti ismertek ilyeneket!

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3213617460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása