Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Első benyomások a DJI új Mavic Air drónjáról

ezek a népszerű YouTube vloggerek első tapasztalatai

2018. január 26. - dróninfo

mavic-provsair.jpgA jelek szerint a milliós nézőtáborral rendelkező angol-amerikai vloggerek mind(?) kaptak a nagy hivatalos bemutató napjára a DJI-tól egy-egy teszt példányt. Így már az sem olyan nagy csoda, hogy mire bejelentették az új drónt, addigra tele volt a net a pletykákkal és kiszivárgott termékfotókkal, specifikációkkal. De a technika világában ez már csak így szokás az utóbbi időben. Nem nagyon maradnak igazi meglepetések az éles bejelentésekre.

Lássuk hát, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a YouTube sztárok!

Néhány dolog, ami a videókból jól látszik és talán a bejelentésből nem derült ki mindenki számára:

  • A távirányító  joystickjeit ki lehet csavarni, hogy kisebb helyen, könnyebben elférjen a távirányító a zsebünkben, vagy csomagunkban. A csobagban tartalék karokat is adnak, hogy az esetleg elveszőt könnyebb legyen pótolni.
  • Sokan kifogásolták, hogy a Sparkhoz nem tartozik gimbal/kamera védő, ezt külön kell beszerezni. A MavicAirhez van gyárilag, akárcsak propellervédő keret is.
  • A propellereket nem kell/lehet behajtani, mint a Mavic Pro esetében. Elég csak a mororokat tartó karokat behajtani és már el is lehet tenni az egész drónt.
  • A bekapcsoló gomb a drón aljára került. Az USB csatlakozó és a memóriakártya aljzat a gép orrán hátulján, a két hátsó akadály érzékelő kamera között fölött található.
  • A távirányító és a drón is USB-C csatlakozót kapott, ami az egyre jobban terjedő új csatlakozó szabvány.
  • Ha leszállás után fejjel lefelé fordítjuk a drónt, akkor kikapcsolnak a rotorok.
  • Kézjelekkel és gesztusokkal minden eddigi drónnál könnyebben irányítható és nagyon jól boldogul a különféle terepakadályokkal is. Így nem szükséges a távirányító  használata a drón irányításához.

Egyelőre megválaszolatlanul maradt kérdéseket vetnek fel:

  • Vajon milyen is igazából a drón képminősége, különféle részletgazdag terep mintézatok hogyan néznek ki más drónokkal össehasonlításban (néhány összehasonlítás már született, de még bőven van mit kipróbálni).
  • Különösen az éjszakai és gyenge fénynél készült felvételek hiányoznak egyelőre. A legtöbb vlogger napsütésben, tengerparton, vagy jégfalak közt próbálgatta.
  • Kérdés, hogy milyen az élőkép, videó minőség, a távirányító hatótávolsága és a jel stabilitás, mivel a Mavic Air csak WiFi kapcsolatot képes használni a gép és a távirányító között, a Mavic Pro és Phantom gépek OccuSnc rádió kapcsolata helyett.
  • Hogyan viseli vajon az új drón a WiFi és egyéb rádió interferenciákat.
  • Vajon megéri-e megvenni, vagy sem? (Erre persze egyénileg eltérő lehet, hogy ki mit válaszol.)

Nézzük a vloggerek tesztvideóit:

Devin Graham

Caseiy Neistat

We Talk UAV

Fun For Louis

Jon Olsson

iJustine

Tom's Tech Time

Drone Film Guide

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8113605517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása