Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Felerősödtek a pletykák az új DJI Mavic 2-ről

hatalmas újításokkal érkezhet a legnépszerűbb összecsukható drón

2018. január 29. - dróninfo

mavicpro2-rumor.jpgA Mavic Air megjelenésével újra felélénkültek a Mavic2 pletykák is. Különösen, mivel a Mavic Air nem mindenkinek a vágyálmait teljesíti be. A múlt héten bejelentett Mavic Air ugyan sokkal jobb képességű és kompaktabb megoldás az eddigi legkisebb és legolcsóbb DJI drónnál a Sparknál. Viszont a képességei több szempontból elmaradnak a Mavic Pro (valamint Platinum) és Phantom gépekéhez képest. A jelek szerint a DJI is pont erre épít. Persze remélik, hogy minél többen megveszik most gyorsan a Mavic Airt. De azért nem olyan sokáig fognak ülni a babérjaikon és hamarosan jöhet a Mavic 2 is. Szóval a Mavic Pro-kat még nem biztos, hogy érdemes elhamarkodva lecserélni!

A Drone Reviews and News oldal a DJI berkeiből származó forrásokra hivatkozva állította korában, hogy ők tudják, milyen újdonságokat tartogat a DJI a nagyközönség számára egy Mavic 2-vel. Márpedig a Mavic Air messze nem lőtt még el minden fejlesztési lehetőséget. Ha az oldalnak igaza van, akkor még több ember kedvelheti meg az amúgy is igen népszerű összecsukható drónt és a képességei egyre közelebb kerülhetnek majd a Phantomokéhoz.

A Mavic Air bejelentés után most újra feltűntek a Mavic 2 pletykák és a DroneDJ oldal már a megjelenés dátumát is tudni véli. Ha igaz a hír, akkor mindössze két hónapot kell várnunk, hogy megtudjuk, mit is sikerül belepréselni az új Mavic Pro2-be - amiknek persze a többségét valószínűleg a Mavic Airből kihagyták, hogy az kisebb, könnyebb és olcsóbb lehessen.

Korábban is sokan hivatkoztak egy OsitaLV nevű kínai bloggerre, akit a legmegbízhatóbb DJI pletyka forrásnak neveznek, mert sorra minden új fejlesztést előre megjósol. Ő még decemberben tett közzé adatokat a Mavic 2 paramétereiről. Sőt legújabb állítása szerint már márciusban bemutathatják az új drónt, ami akár a Phantomoknak is kihívója lehet, nem csak a mostani Mavic és Spark gépeket múlja majd felül.

mavci2drawing-rumor.pngNagyobb, zajmentesebb érzékelő
Az új Mavic 2 paraméterei közt talán legfontosabbnak tűnik, hogy várhatóan 1" méretű, vagyis az eddiginél jóval (mintegy négyszer) nagyobb fizikai méretű és emiatt nagyob érzékenységű kamera kerülhet a gépbe. Ezzel nem csak szebb és részletgazdagabb képek készülhetnek majd, hanem a zajszint is jócskán lecsökkenhet és az új gép jobban használható lesz majd gyengébb fényviszonyok, vagy akár éjszakai repülések során is. A komolyabb érzékelővel várhatóan nagyobb dinamiuka tartomány, jobb színhűség is várható.

Az új Mavic 2 várhatóan 28 mm (-nek megfelelő 35 mm ekvivalens) látószögű kamerát kap, akárcsak a most kapható Mavic Pro. Ez valamivel nagyobb nagyítást jelent, ugyanakkor kisebb látószöget, mint a Spark, MavicAir, vagy a Phantom gépek 20-25 mm látószöge.

mavic2-battery-rumor.jpgFütött akkumulátor
Az új Mavic paramétereinek felsorolásában második legfontosabb elemként szerepel az intelligens akkumulátorok új generációja. A várhatóan 4820 mAh 15.2V akkumulátorral az új Mavic akár 35 perces repülési időre is képes lehet majd és egy 70w teljesítményű beépített akku melegítő révén lényegesen megnőhet a drón hidegben való  használhatósága is. Persze az szinte biztosra vehető, hogy az új Mavic2 akkuk már nem lesznek kompatibilisek a korábbi változattal (vagy bármely más drón akkujával).

Természetesen az akadályelkerülő és automata irányítási rendszerek is tovább fejlődnek majd. Várhatóan a hátsó akadály érzékelőt a Mavic 2 is megkapja majd, ahogyan a nemrég megjelent kisebb testvér, a Mavic Air is megkapta azt, de oldal irányú érzékelőkről (mint a Phantomokban van) nem szólnak a pletykák.

mavci2-obstaclesensor-rumor.jpgValamivel nagyobb méret
A pletykák szerint, míg a Mavic Air jóval kisebb lett a Mavic Pronál, addig a Mavic2 várhatóan valamivel nagyobb méretű lesz. Ugyanakkor a pontos méretekről (vagy a növekedés léptékéről) egyelőre nincs semmi hír sem a pletykákban. Az viszont logikusnak tűnik, hogy a komolyabb fejlesztéseknek helyigénye is lesz.

További meglepetések?
A Drone4daily cikke is a fenti paraméterekre és ugyanazokra a skiccelt rajzokra hivaktozik, mint a többi pletykaoldal. Ugyanakkor egy csomó egyéb reményt és vágyálmot is megfogalmaznak a Mavic felhasználó közösségtől (amik egy része már megjelent a MavicAirben is):

  • Vízállóság
  • Jobb ActiveTrack követő mód
  • Hosszabb repülési idő
  • Jobb hatótávolság
  • Gyorsabb
  • Fejlettebb kamera és gimbal mozgatás
  • Jobb akadályelkerülés
  • Gyors indítás és gesztus vezérlés

Te milyen fejlesztéseket látnál szívesen a következő Mavic Pro2-ben?

A Mavic2 pletykákról bővebben az alábbi videóban:

 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2813517977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása