Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Red Bull Air Race légtér korlátozás a Balatonon

kerüljétek a drónokkal Zamárdi környékét!

2019. július 12. - dróninfo

redbullairrace-legtrzarlat-balaton.jpgHétvégén tartják a Budapestről Zamárdiba költözött Red Bull Air Race futamot, ami az utolsó lesz a sorozat történetében Magyarországon, mert a jövő évtől lefújták a teljes sorozatot.
A repülőverseny idejére már a megelőző napokban is jelentős légtér korlátozásokat léptettek életbe a Balaton felett. Érdemes a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel és a magyar szabályok betartásával repülni - illetve elkerülni Zamárdi térségét!

Red Bull Air Race verseny miatt életbe lépett légtér korlátozásokról a blogon már sokszor emlegetett Legter.hu oldal térképén is lehet tájékozódni. Facebook oldalukon a következő tájékoztatást tették közzé:

"kijelölésre kerültek a Red Bull Air Race repülőrendezvényhez kapcsolódó eseti légterek. A Balaton térségében kijelölt légtereket a rendezvény ideje alatt, 2019. július 11. és július 14. között naponta helyi idő szerint 09:00 órától 20:00-ig csak a rendezvényen részt vevő, valamint a speciális feladatokat ellátó légijárművek vehetik igénybe.
Az eseti légterek megtekinthetők a https://terkep.legter.hu oldalon a megfelelő dátumtartámony beállításával az A1732/19 és az A1734/19 azonosító számú NOTAM-okra keresve."

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1414940028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása