Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

A DJI bejelentette a Mavic2 Enterprise-t

egy megfizethető drón kutató-mentő feladatok ellátásához

2018. november 07. - dróninfo

mavic-2-enterprise-public-safety-3.jpgNem sokkal a Mavic2 Pro és Zoom bejelentése után bemutatták a szintén régóta pletykált Mavic 2 Enterprise-t is. Ez DJI megoldása a Mavic2 Zoom speciális ipari igények kiszolgálására szánt változata. Különböző kiegészítőkkel lehet felszerelni, hogy különleges igényeket is kiszolgálhasson.

mavic-2-enterprise-public-safety-6.jpgA korábbi pletykák közt is írtunk róla, hogy a Mavic 2 újdonságai közt egy ipari változat is felvetődött. A DJI október végén hivatalosan is bejelentette a Mavic2 Enterprise-t. Mint a DroneDJ fogalmaz, az első megfizethető kutató-mentő  drónt.

mavic-2-enterprise-public-safety-1.jpgA képek alapján is első ránézésre nyilvánvaló, hogy a Mavic2 Enterprise mit nyújt a már bemutatott Mavic2 Zoom modellhez képest: csatlakozási pontokat. A gép tetején kialakítottak egy csatlakozó felületet, ahova szinte bármilyen külső eszközt fel lehet szerelni. A drón első sorban katasztrófavédelem, tűzoltók, mentők, rendőrök munkájának támogatására szánt kicsi, könnyű és viszonylag olcsó drón megoldáshoz elsősorban ehhez a koncepcióhoz illő tartozékokat gyártanak. Kapható hozzá például reflektor, hangszóró, illetve helyzetjelző LED, amivel rosszabb időjárási és látási viszonyok között is hatékonyabban használható a drón.
Hőkamera egyelőre nincs hozzá, de vélhetően idővel újabb kiegészítőket is bemutatnak majd hozzá, így az sem kizárt, hogy megjelenik majd egy hőkamera is, akárcsak a Matrice sorozathoz megjelent nemrég az XT2 kamera. A DroneDJ kérdésére a gyártó azt válaszolta, hogy egyelőre csak a DJI készíthet kiegészítőket a Mavic2 Enterprise csatlakozó felületéhez, de idővel akár harmadik gyártók számára is megnyithatják a lehetőséget. A DJI AirSense technológiájával pedig akár más légijárművek működési körzetében is használható a drón, mint például erdőtüzek idején, mint azt nemrég Californiában is alkalmazták.

mavic-2-enterprise-public-safety-2.jpg

Az új Mavic2 Enterprise nem sok mindenben tér el a Mavic2 Zoom változattól. Fő különbség a gép tetején található csatlakozó felület. Ezen kívül az általános 8 GB beépített memória helyett ebben 24 GB memória található. Szoftveres többletképessége, hogy képes a DJI AirSense rendszer használatára és jelszóval védhető, így sem irányítani, sem a felvételekhez hozzáférni nem tudnak illetéktelenek. Továbbá a felvételek GPS alapú időbélyegzős hitelesítéssel kerülnek tárolásra, így hivatalos eljárások során nagyobb bizonyító erővel használhatók fel. A drón szoftvere rendelkezik továbbá egy helyi adatkezelési móddal, amiben letiltja a távvezérlőhöz kapcsolt telefon adatkapcsolatait, így semmilyen adat nem kerülhet ki az Internetre, ami különösen fontos lehet egyes kormányzati és ipari felhasználások során.

Forrás: DJI, DroneDJ

Képek forrása: DJI

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6714357969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása