Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Hőkamerát mutatott be a DJI

megjelent a Zenmuse XT2 termokamera

2018. március 29. - dróninfo


393ca174-f20a-45b3-a0a6-e00f8676500d.jpegMint arról pár napja írtunk, nagy várakozás övezte a DJI március 28-ára beharangozott bejelentését. Mindenki a pletykált Mavic Pro2 és Phantom 5 drónokat várta, de ahogyan az már előre is valószínbbnek tűnt, egy ipari megoldással rukkolnak elő. A Zenmuse XT2 egy kettős, hő és videókamra az M200 és M600-as profi drón sorozatokhoz.

66845345-045f-40a2-b235-7010c2d77177.jpegAhogyan a beharangozó illusztráció alapján többen is spekuláltak, valóban egy két érzékelős hőkamera megoldást mutattak be. A Zenmuse XT2 az M200 és M600-as drón sorozatok cserélhető kamera felfüggesztéseire szerelhető. Egyszerre képes normál videót és hőképet rögzíteni, illetve valós időben feldolgozva továbbítani és megjeleníteni, akár az élőképeken megjelenített adatokkal együtt. A fedélzeti feldolgozó elektronikával támogatott kamera képes akár hőjelek keresésére, követésére is a terepen.

3d1abd6b-9146-4e47-ae4e-aa161f240536.jpegMint az a DJI videójában is bemutatják, az ipari drónokhoz fejlesztett kamerával különösen a tűzoltóság, vagy vizi- és egyéb mentő szolgálatoknál lehet nagy jelentősége. Ugyanakkor számos ipari, karbantaetasi felhasználása is lehet a nagy kiterjedésű ipartelepeken meghibásodott, sérült, túlmelegedett és rendellenesen működő alkatrészek felkutatásában.

Mint a DJi Life cikke írja, az új kamera képességeit egyelőre csak az Androidos felhasználók tudják kiaknázni a DJI Pilot alkalmazással. iOS-t használók a közeljövőben megjelenő DJI XT Pro appal tudják majd használni. Az új kamerával együtt bemutatták a Skyport szabványt és a programozásához szükséges Payload SDK fejlesztői környezetet is. Ennek segítségével a drónok szinte bármilyen felhaszálásához lehetőséget kapnak saját megoldások fejlesztéséhez.

Akit érdekel, hogyan és mire is lehet egy ilyen kamerát használni, annak feltétlenül érdemes megnéznie a DJI videóját. További műszaji részletekkel pedig a DJI termék oldala és a márkakereskedések tudnak szolgálni.

Forrás: DJI

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1713788434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása