Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Március 28-án jön a DJI következő nagy bejelentése

egyelőre nem tudni, hogy mit is mutatnak majd be vajon

2018. március 24. - dróninfo

djievolvewus-2018mar28.jpgA DJI új bejelentésre készül március 28-án. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit is fognak majd bejelenteni, de a spekulációk nagyon pörögnek...

Akárcsak a MavicAir bejelentését megelőző feszültség fokozási fázisban, most is meglehetősen titokzatos figyelemfelkeltő kampányt indított a DJI. Ezúttal a képen csak színes körök láthatók, amik lehetnek akár drónok rotorlapátjai, vagy objektívek is. Erre alapozva többen a régóta pletykált Mavic Pro II, vagy a szintén régóta várt és sok pletykában is szereplő Phantom5 bemutatását várják.

Ahogy a Twitteren megosztott képen látható és a kísérő szöveg megfogalmazása és a benne használt szavak is beszédesek lehetnek:

"Az évek során a DJI átformálta, ahogyan a kreatív elmék szemlélik a világot. Most azt változtatjuk meg, ahogyan dolgoztok benne. Maradj velünk, hogy megtudd, mi jön március 28-án!"

A rejtélyesség lényege persze pont az, mindenki találgasson, de senki ne lehessen benne teljesen biztosak, hogy mi is a valódi mögöttes jelentés. A szöveg első felében a látást említik, ami esélyes, hogy a drónok vizuális képességeire utal. A második fele viszon azt igéri, hogy most azt változtatják majd meg, ahogyan dolgozunk a világban. Mindkét szövegben hangsúlyos a munka szó. A nagyobb kérdés az, hogy vajon milyen munkára gondolnak ezzel.
A DrónDJ cikke úgy spekulál, hogy a második mondat is a kreatívok munkájára gondol, tehát továbbra is a fotósok, videósok munkavégzését akarják új eszközökkel megújítani. Szerintük nem valószínű, hogy az Adobe, Apple és más szoftver cégek mellett a DJI is be akarna szállni a fotó és videó szerkesztő programok piacán zajló versenybe. Ezért ők inkább az új drónokat valószínűsítik.

Ugyanakkor a képet nem a fotós és videós drónokkal foglalkozó DJI Global fiókkal tették közzé (bár ők is megosztották), hanem a DJI Enterprise publikálta. Ők pedig általában inkább a drónok ipari alkalmazásaival foglalkoznak. Vagyis azzal, hogy a drónokat mennyi minden másra lehet még használni fényképek és videók készítésén túl. Mint YouTubeon megosztott alábbi videójukban bemutatják, mazőgazdasági, ipari, szállítmányozási, katasztrófa elhárítási, biztonsági és számtalan más területen fejlesztenek és nem csak magukat a drónokat, hanem egyéb hardveres, illetve különféle szoftveres adat feldolgozó megoldásokat is kínálnak.
A képen látható körök eltérő színeiből van, aki arra spekulál, hogy bármit jelentenek is be, az infra, vagy hőkamerás megoldásokat is magában foglalhatja, sőt a két eltérő méretű körben a dupla kamerás drón rendszerekre való utalást látnak. Az alábbi videóban mindezek megjelennek a különféle ipari drón alkalmazásoknál.

A SUASnews és a Reuters cikke nyomán viszont többen úgy gondolják, hogy a DJI hamarosan belép a tőzsdére és az is lehet, hogy a beharangozott bejelentés akár ezzel is kapcsolatos lehet. Egyébként ezek a cikkek is emlegetik, hogy a DJI nem csak a hétköznapi hobbi és fotós/filmes drónozás területén akar dominálni, hanem komoly erőfeszítéseket tesz az ipari drón alkalmazások fejlesztésére is.

Minden esetre nagyon kíváncsian várjuk, hogy vajon mi jön majd! Te mit vársz a március 28-ai bejelentéstől és milyen újdonságot látnál legszívesebben?

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5513776366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása