Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Hivatalos: a DJI bejelentette a Mavic Air-t

nagyjából azt kaptuk, amit a pletykák ígértek

2018. január 23. - dróninfo

dji-mavicair.jpgMegtörtént a DJI nagy bejelentése, pontosan azt mutatták be, amit a pletykák is igértek. Most már biztos, hogy itt a Mavic Air.

Megjelent a DJI Spark és Mavic Pro közé pozicionált ultrakompakt összecsukható drónja. Ezt kínálja a DJI a felhasználóknak...

screenshot_2018-01-23_17_04_14.pngA bejelentés nagyon sok mindenben hasonlított az Apple hasonló bejelentéseihez. Külsőségeiben, koreográfiájában és szerkesztésében is. A DJI Észak-amerikai igazgatója, Michael Perry besétált egy lezser mellényben, majd egy kis felvezető után kipakolt a zsebéből (a telefonja és a pénztárcája után) egy Mavic Air távirányítót és magát a drónt is, majd még egyet és még egyet, hogy bemutassa mennyire kicsire összecsukható is lett a három féle színben kapható Mavic Air. (a videóban 16 perctől)

screenshot_2018-01-23_17_03_35.pngEzek után hosszasan ecsetelte a különféle technikai paramétereket, funkciókat és egyéb képességeket. Majd a céggel együttműködő egyik fotós, Chris Burkard (róla bővebben a weboldalán) ecsetelte részletekbe menően tapasztalatait a Mavic Air használatáról (a bejelentés videóban 34 perctől) és hogy a kicsi, mégis nagyon jó minőségű drón mennyire sok mindenben segítette a munkáját a távoli tájak megörökítése során és hogy a szélsőséges időjárási körülményeknek is milyen jól ellenállt a kis szerkezet.

Idő közben már fel is került a Mavic Air a korábban már emlegetett DJI weboldalra, így már azt is tudjuk, hogy az ára $800 lesz, vagyis pont kétszer annyiba kerül, mint a 400 dolláros Spark, ami Magyarországon 140-200 ezer forintos áron mozog alap kiszerelésben és 190-270 ezer forint között mozog Fly More Combo csomagban.

A bejelentés szerint január 28-tól kapható a boltokban. Hogy Magyarországra mikor érkezik meg, arról egyelőre nincs hivatalos információ. Az előadásban nem beszéltek róla, hogy a világ különböző részein más időben kerülne a polcokra (mint az az Apple esetében szokás), de azért valószínűsíthető némi csúszás, mire a magyar boltok polcaira is felkerülhet. Egyes boltok pár nappal később már bejelentették az előrendelés lehetőségét. A Mavic Air várhatóan 264 ezer forintba kerül majd, a Mavic Air Fly More combo pedig 326 ezerbe kerül majd, a DJI szokása szerint három darab akkuval, hordtáskával és egyéb apróságokkal.

Íme egy összefoglaló róluk a specifikációkról:

  • 3 tengelyen stabilizált kamera
  • 7 kamerás vizuális rendszer
  • 3 irányú akadály érzékelés
  • 2.5 mérföld hatósugár
  • 12 megapixel 1/2.3" CMOS 24mm f2.8 fotó
  • 32 megapixeles gömbpanoráma képesség
  • 8 GB beépített fedélzeti memória
  • MicroSD memóriakártya
  • USB-C csatlakozás
  • Újratervezett összecsukható távirányító

Automata üzemmódok:

  • Active Track
  • QuickShot (Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid, Boomerang)
  • Továbbfejlesztett gesztus vezérlés

A bejelentést pedig mi más zárhatta volna - szintén Apple szellemben - mint egy nagyon komoly szakmai alapossággal és rengeteg vizuális effektel tarkítva összerakott videó a Mavic Air tervezéséről. Jöjjön itt is ez.

Persze az új Mavic Airről készült új reklámvideó is:

Persze akár az egész 1 órás bejelentést is érdemes lehet végignézni, de az elején említett zsebből elővételt mindenképpen érdemes - tényleg hatásos bűvésztrükk:

Alig valamivel a cikkünk után már meg is jelentek az első angol nyelvű és magyar nyelvű teszt videók is. Érdemes megnézni azokat is! Valamint azóta ismét felerősödtek a Mavic Pro frissítéséről szóló pletykák is.

Te mit gondolsz az új DJI Mavic Airről?

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6313597823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása