Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Szombaton repülési tilalom a Budai Vár felett

helikopterek is repülhetnek a rendőritszt avatás felett

2019. június 28. - dróninfo

legterkorlatozas-budaivar-rendroeskutetel.pngSzombat délelőtt ismét légtér korlátozás lesz a fővárosban. 6-12 óra között nem lehet drónokkal repülni a Budai Vár felett. Repüljetek felelősségteljesen, a magyar szabályokat betrartva, de leginkább ne azon a környéken!

A légtér korlátozás pontos okát nem tudjuk biztosan, de vélhetően kapcsolatban áll azzal, hogy a Kapisztrán téren ekkor rendezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségét. Az eseményen a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók mellett Orbán Viktor miniszterelnök és a tábornoki kar is jelen lesz. A korábbi években pedig előfordult már ilyen rendezvény felett a rendőrségi helikopterek áthúzása is, ami alapos indok lehet a légtér korlátozás elrendelésére.

Mint a Légtér.hu megosztotta Facebook oldalán:

Újabb légtérkorlátozás lesz érvényben 2019. június 29.-én helyi idő szerint reggel 06:00 óra és 12:00 óra között a Budai Várnegyed környékén GND-3500’ AMSL magasságig. Ebben az időszakban a korlátozással érintett légtérrészt csak a kutató-mentő, a mentőrepülést végző, a rendőrségi, valamint az LHBP-re érkező és az onnan induló légijárművek vehetik igénybe.

Forrás: A2058/19 NOTAM

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814916600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása