Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Légtér korlátozás augusztus 20-án a főváros felett

újabb légtér zárlat egy újabb nemzeti ünnepen

2018. augusztus 16. - dróninfo
augusztus20-legter-zarlat-budapest.pngAhogyan a legtöbb nemzeti ünnepen és más tömegrendezvényen szokás, augusztus 20-án is tilos lesz majd a főváros felett repülni a drónokkal és más légijárművekkel is.

augusztus20-hm-program.jpgAz ünnepi porgram részeként délelőtt katonai repülőgépek használják majd a légteret. Emiatt reggel 7 és este 9 között a hatóságok általános légtér korlátozást rendeltek el Budapest jelentős része felett.
A hivatalos program szerint 08.00-18.00 között tartott Magyar Honvédség Légierejének, valamint szárazföldi és vízi képességeinek bemutatása keretében JAS-39 Gripen vadászgép kötelék áthúzása, Mi-17 harci helikopter és Zlin-242 repülőgép kötelék több lépcsős bemutatója, A-319 Airbus szállító repülőgép áthúzása, AM típusú aknamentesítő hajók és parancsnoki motoros bemutatója, Rohamcsónakok, illetve BMK-130M vontató motorcsónakok zászlós felvonulása alakzatban, PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsik felvonulása alakzatban, MISTRAL légvédelmi eszközök bemutatása, harckocsikkal, technikai eszközökkel, lövegekkel terhelt harci kompok bemutatója lesz majd látható a Parlament előtti Duna szakaszon a Tisztavatást követően.
A Magyar Honvédség drónos programmal is készül, az Orczy-kertben szervezett statikus bemutatók során többe közt az X-5 pilóta nélküli térképező repülőgép működését, használtát és térképészeti eredményeit is betmutatják az érdeklődőknek.
A tüzijáték 21:00-kor kezdődik majd, addigra a légtér korlátozás véget ér, de azért nem árt tudni, hogy a szabályos drón repüléshez ekkor is eseti légtér használati engedély szükséges, ennek hiányában akár meg is birságolhatnak. Azt pedig mindig érdemes szem előtt tartani, hogy tömeg felett nem szabad repülni, mert csúnya balesetek lehetnek belőle!
A Legter.hu Facebook posztja a légtérzárlatról:
Az A2901/18 azonosítóval rendelkező NOTAM-ban augusztus 20-án helyi idő szerint 07:00 és 21:00 között légtérkorlátozást tettek közzé. A képen látható légteret GND - 6500' AMSL magasságig csak a légi kutató-mentő repülést, mentőrepülést, rendészeti célú repülést végző, a rendezvényen részt vevő, valamint az LHBP-re érkező és az onnan induló légijárművek vehetik igénybe.

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr814184373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása