Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Legális drónozás engedély nélkül?

így oldotta fel az Index.hu az ellentmondást

2019. január 30. - dróninfo

index-margitsziget-dronvideo.pngAz Index.hu videó stábja furmányos megoldást talált a napokban arra, hogyan tudnak drónnal legális felvételeket készíteni a hóesésben a Margitszigeten. Mindez arra humoros válasz, hogy a jelenleg hatályos szabályok szerint 30 nappal előre kéne tudniuk, hogy mikor és hol akarnak repülni. Ez a helyzet pedig rövid távon nem is fog megváltozni. Aki nem kér (és kap is) egy hónappal előre légtérengedélyt, az a hatóságok akár meg is büntethetik, bár ez legalább eddig nem túl gyakori Magyarországon.

Az Index cikkében nem részeltezik túlzottan a videóból nyilvánvaló álláspontot. Instagram posztjukban egy kicsit többet is elárulnak a videóhoz fűződő gondolataikról:

"Lehetséges megújítani a drónvideó műfaját? A hétfői hóesésben megpróbáltunk valami szokatlant összehozni a Margitszigeten. ❄️☃️ � Avagy légtérengedély nélkül is lehet drónozni, csak akarni kell!"

Forrás: Index.hu

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814598852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása