Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Lett végre poggyász biztosítás Ferihegyen

még egy érv a feladott poggyász fólizása mellett

2018. november 09. - dróninfo

bagwrap-budapestairport.jpg
Ha már Budapestről nem vihetjük kézipoggyászban a drónunkat (Debrecenből viszont igen), legalább végre lett biztosítási lehetőség, hogy egy kicsit nagyobb biztonságban érezhessük magunkat. Minden gondot nem old meg, de a korábbi semminél azért több kárpótlást nyújt.

Korábban már írtunk róla, hogy a Budapest Airport tiltja, hogy kézipoggyászban szállítsuk a drónunkat (talán a világban nem, de Európában nagyon úgy fest, hogy egyedüli reptérként). Ezt a problémát korábbi írásunkban elég alaposan körüljártuk, nem ismételnénk meg mindent, olvassátok el ott a legfontosabb tudnivalókat.

Korábbi írásunkban arra is kitértünk, hogy a magyar biztosítók egyike sem kínál biztosítást a feladott poggyászban szállított drónokra. A biztosítások többsége eleve nem is fedezi egy drón értékét. A nagyobb probléma, hogy általában az elektronika és drágább műszaki eszközök mindig kizárásként szerepelnek, vagyis ezekre nem vonatkozik a poggyász biztosítás. Akad olyan poggyász biztosítás, aminek van feláras műszaki cikk biztosítása is, viszont ennél kivételként szerepel a feladott poggyász. Tehát csak azokat az értékeinket biztosítják, amit a kézipoggyászban magunkkal viszünk a gépre. Ezt viszont a reptér biztonsági szabályzata nem engedi a drónok esetében. 

Frissítettük is vele korábbi írásunkat, így abban is olvasható egy ideje, de gondoltuk írunk róla külön is egy cikket, hogy 2018 áprilisa óta új cég viszi a reptéren a poggyász fóliázást. Ők szerencsére nyújtanak biztosítást is az általuk fóliázott poggyászokra, ami a drónok ellopására is érvényes, bár olyanról eddig nem tudunk, akinek érvényesítenie is kellett volna és sikerült is a biztosítását.
Azt azonban fontos tudni, hogy ez a biztosítás csak lopásra vonatkozik, a drón sérülését ez sem fedezi. Így mégfontosabb, hogy alaposan csomagoljátok be a drónotokat, mielőtt feladnátok - ahogyan arra korábbi írásunkban több féle tanácsot is írtunk.

Utazás előtt mindenképpen érdemes elolvasnod a drónnal utazásról készült írásunkat és a nemzetközi drón szabályozásnak is érdemes utánanézned, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések az út során!

Kép forrása: Budapest Airport

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8314297301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása