Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Magyar drónfotók a Földet formáló víz csodáiról

Radisics Milán természetfotós bemutatta Water Shapes Earth projektjét

2018. október 27. - dróninfo

watershapesearth-radisicsmilan-hvgnagyitas.jpgTöbbször is írtunk már Radisics Milán természetfotós drónos képeiről, amelyek a közelmúltban átfogóbb projektté alakulva jelentek meg Water Shapes Earth néven. Mint az angol név is utal rá, drónoftóival azt mutatja be, hogyan formálják a Földet a vizek.

radisicsmilan-watershapesearth.jpgRadisics Milán egy ideje átnevezte saját Instagram oldalát is a projekt nevére és nemrég külön weboldalt is indított a kezdeményezésnek, amin keresztül a szárazföldeket átformáló vizek képeit bemutatja közönségének. Mint arról a  is beszámolt, a képekből készült kiállítás a Német Természetfotós Szövetség fesztiválján rendbent 26-án mutatkozott be a falra akasztva.

A HVG Nagyítás galéria címe: Képek, amelyeket a Google és a NASA-n kívül eddig még senki sem örökített meg. Talán egy kicsit túlzónak és hatásvadásznak tűnhet elsőre. Elvégre sok drónfotós készített már hasonló lefelé néző, úgynevezett ortogonális fotókat gyönyörű tájakról. Akár még hasonló képeket is sokunk készíthetett már, ahogy a Sony World Photo Awardon nevezett drónfotók és a Magyar Sajtófotó Pályázatokon díjazott drón fotók között is előfordul ortofotó, és az I. Magyar Drónfotó Pályázat díjazottjai közt is akadtak többé-kevésbé hasonló képek. (A Sony pályázatán egyébként szintén Radisics Milán egyik drónfényképe nyert, ami nem a Water Shapes Earth projekthez tartozik.)

Több különleges és még sosem fotózott helyen is készített képeket, de leginkább abban bizonyul vitathatlatlanul egyedinek Radisics Milán projektje, hogy egységes téma köré szervezve, hasonló és nem utolsó sorban absztrakt művészi jellegű látványvilágú képeket alkot. Rendkívül nagy alapossággal csokorra gyűjtve mutatja be gyönyörű világunkat. Drónfotói 741 darab, összesen 109 óra repülés eredményeként, mintegy 1433 kilométert megtéve, 11 országban készültek, ami egyetlen alkotótól még akkor is igen szép teljesítmény, ha esetleg más is csinált már hasonlót előtte. (Ha ti esetleg tudtok hasonló projektekről, kérjük jelezzétek nekünk, örömmel írnánk azokról is!) Mint a projekt weboldalán írják, egy író, egy digitális szerkesztő és egy social media manager segíti az egyébként közösségi média ügynökséget működtető természetfotós munkáját.

map-watershapesearth-11countries.jpg

Nézzétek meg a Water Shapes Earth projekt képeit a HVG Nagyítás galériájában. a projekt weboldalán és Instagramon is érdemes követni a legújabb képeket.

Forrás: HVG Nagyítás, Water Shapes Earth Instargram és weboldal

Fotók készítője: Radisics Milán

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3314325397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása