Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Akkumulátorból és propellerből is csak eredetit!

léteznek utángyárottak, de inkább válaszd a gyárit

2018. június 03. - dróninfo

dji-batteries-propellers.jpgSokan sok féle utángyárott márkával próbálkoznak mindenféle termékekből. Drón akkumulátorból és propellerből nem érdemes utángyártottat venni! Még ha egy kicsit többe kerül, akkor is érdemesebb a gyárit választani!

Nem fogunk sem tesztet, sem komoly műszaki elemzést készíteni, hogy az eredeti termékek mennyivel jobbak, tartósabbak, vagy megbízhatóbbak az utángyártottnál. Bizonyos esetekben akár még az is előfordulhat, hogy az utángyártott is volna olyan jó minőségű, megbízható, vagy akár tartósabb is, mint a gyári. Viszont a drónok biztonságos üzemelgetése során a két legfontosabb alkatrész az akkumulátor és a propeller. Ez a két dolog az, ami a levegőben tartja a gépet. Bármelyiknek a legkisebb minőség ingadozása, vagy meghibásodása a drón lezuhanásához és akár baleset okozásához is vezethet. 

Fényképezőgépeknél, videokameráknál, telefonoknál és laptopoknál nyugodtan lehet kísérletezni és akár kedvező tapasztalatokat is gyűjteni a mindenféle utángyártott eszközökkel. Viszont a drónnál a legkisebb hiba is zuhanáshoz la balesethez vezethet. Ha egy fényképezőgép, telefon, vagy laptop akkumulátora meghibásodik és megáll a gép, legfeljebb szentségelünk. Akár még adataink is elveszhetnek miatta, de akkumulátor hiba miatt egyik sem tud lezuhanni, pláne nem képes magától mások fejére esni. A drónoknál viszont ez egy fokozott veszély, ami soha nem éri meg a kockázatot.

Egy ilyen balesetnél pedig a gyártónak is az lesz az első kérédése, hogy általuk gyárott akkulátort és propellert használtunk-e, vagy valamilyen másik gyártó termékét. Ha pedig más termékét használtuk, akkor a gyártó rögtön azt fogja mondani, hogy azért ők nem vállalnak felelősséget. Ráadásul általában olyan őrületes ár különbségek sincsenek utángyártott és a gyári tartozékok között, hogy az igazán megérje a kockázatot. Főleg, mivel ha nincs szerencsénk és lezuhan a drón miatta, akkor a megtakarításnak akár többszörösét is rá kellhet fizetnünk a sérülések javítására.

A gépeink biztonságos üzemeltetése pedig még a törvényi szabályozások betartásánál is sokkal fotnosabb. Nem csak azért, hogy a birságokat elkerüljük, hanem hogy drónbalesetek se legyenek és ne szigorítsák tovább az amúgy sem mindig életszerű törvényeket!

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714021028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása