Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Drón vezérlés (okos) karórával?

ez lehet a DJI következő nagy dobása

2018. március 26. - dróninfo
djiwatch-patent.jpgAz okos órák terjedése sok féle egyéb megoldasra lehetőséget adhat. A DJI azonban a jelek szerint túllépne az általános okosórán és kifejezetten drón távirányítót gyártana karóra formában.

A neten keringő, szabadalomnak tűnő fotók alapján a DJI megújítaná a drónok irányítását. Az eddig leginkább játékoknál használtra emlékeztető távirányító helyett egy karórába szerkesztenék a kezelőszerveket. A számlapba kerülne a képernyő, mellé egy 5 tengelyes jostick és egyéb gombok is helyet kapnának a készülékben. A képeket az első számú DJI jósként emlegetett OsitaLV is megosztotta, de ezúttal nem az ő terveiről van szó (szemben a Mavic Pro2 pletykákkal és Phantom5 jóslatokkal).
phantomfollow-applewatch-concept.jpgBár létezik olyan kérdés a DJI fórumain, hogy lesz-e Apple Watch alkalmazásuk vagy csak egy óra formájú távirányítóval távvezérlési lehetőség a drónokhoz, eddig nem nagyon foglalkoztatott tömegeket. Mindkét kérdés alatt csak néhány komment van. Az egyikben ráadásul egy pár éves koncepció tervet linkel valaki. A DJI-nál viszont úgy fest, hogy mégis foglalkoznak az ötlettel.
Egy ilyen megoldás persze nem nyújt olyan kényelmes vezérlést, mint akár a telefon, vagy a tablet, pláne nem a gépek saját távirányítója. Viszont ahogy a DJI fórumon is írják, a síelők, szörfösök, kajakozók, futók és más tevékenységük közben drónnal videózni akarók számára jó megoldás lehet. A DJI jó ideje egyre több autonóm funkciót és távirányító nélküli kezelési lehetőséget épít a drónokba. Ezek mind azt szolgálják, hogy akár távirányító nélkül is könnyen és egyszerűen lehessen használni a drónt. Akik például csak 1-2 képet csinálnának magukról és a tájról egy kiránduláson, azoknak lehet, hogy egy ilyen karóra megoldás kényelmesebb lehet, mint akár a telefon, akár a teljes távirányító használata. Különösen akkor, ha sport vagy egyéb aktivitás miatt a kezük amúgy is lefoglalja valami. Márpedig a DJI reklám videók zömében a Mavic Pro és a Mavic Air is főleg ilyen sportos, kalandor élethelyzetekben szerepel, így nem csoda, hogyha a fejlesztők méginkább ebbe az irányba viszik a fejlesztést. Egy csuklóra szerelt óra jó megoldást jelenthet erre.
Érdemes megjegyezni, hogy egy szabadalom még nem feltétlenül jelent terméket. Az ipari szabadalmak területén nem ritka, hogy a cégek levédetnek bizonyos megoldásokat, csak hogy azzal más ne rukkoljon elő, aztán egyáltalán nem biztos, hogy ők maguk valaha megvalósítják azt. A szabadalom képe mellett azonban a neten terjed egy termékfotó is. Emiatt jóval több esélye van, hogy talán tényleg lesz is ilyen távirányító. Az is további kérdéseket vet fel, hogy egy órába mekkora akkumulátor és antenna zsúfolhato és hogyan hat majd egy ilyen megoldás a gép irányíthatóságára. Ahogy a pletykákkal lenni szokott, egy hivatalos bejelentésig, sőt inkább a gyakorlati tesztek megjelenéséig sokkal több a találgatás, mint a tényszerű információ.
Te mit gondolsz erről a megoldásról, szerinted mennyire hasznos egy óra formájú távirányító?

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3813781648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása