Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Elismerte a minisztérium, hogy még működésképtelen a magyar drónszabályozás

bizonytalan, hogy mikor lesz változás

2021. január 08. - dróninfo

itm-drontorveny-kesedelem-rtlklub.jpgMi még nem kaptunk semmilyen választ, vagy útmutatást a minisztériumtól, hogyan lehetne a már több mint egy hete életbe lépett új magyar drónszabályozásnak megfelelően repülni Magyarországon. Az RTL Klub híradójának adott válaszukban viszont besimerik, hogy mint azt mi is megírtuk korábban, a rendszer még működésképtelen, így a törvény elvárásainak nem lehet megfelelni.

Mi eddig is így értelmemztük a jelenlegi magyar drónhelyzetet, de mivel korábbi bejegyzésünk alatt volt olyan kommentelő, aki nekünk nem hitte el, gondoltuk jobb megírni, hogy ezt a Innovációs és Technológiai Minisztérium is így gondolja.

Az RTL Klub híradójának a minisztérium azt válaszolta:

"A rendeletek kihirdetése a közeljövőben várható, ezt követően a lehető legrövidebb időn belül indulhat meg a szakemberek képzése."

Hogy ez mikor várható, arról további tájékoztatást nem tudtak adni. Addig pedig marad az új törvénnyel megjelent kaotikus állapot. A drón pilóták azóta sorra fedezik fel maguknak a külföldi vizsgalehetőségeket, amivel meg tudnak felelni a magyar szabályozásnak és így talán elkerülhetik a büntetést.

Az RTL Klub Híradójának tudósítása weboldalukon és a YouTube-on is látható

  

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3216377508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2021.01.09. 19:01:17

Nagyon várom már az előző posztban magyarázó fidesztálibok bocsánat kérését.
süti beállítások módosítása