Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Time címlapfotó drónnal a drónokról

így készült a Time történelmi drónos címlapfotója

2018. június 08. - dróninfo

timemagazine-drone-cover.jpgA Time magazin fennállásának 95 éve alatt sosem készült még drónnal a címlapfotó. Egészen addig, míg a lapnál nemrég úgy látták, hogy eljött a drónok kora. Most aztán igencsak megváltoztatták ezt.

Egy teljes lapszámot szenteltek a drónok témájának és ehhez kellett nekik egy megfelelő címlap is. Ahelyett, hogy egyszerűen csak lefotóztak volna egy, vagy akár több drónt is, vagy drónnal készült képet használtak volna, inkább kitaláltak valami tényleg egyedi dolgot.
Felkérték a korábban a Téli olimpia megnyitóján is használt Intel Shooting Star drónjait (és üzemeltetőiket), hogy 958 drónnal rajzolják az égre a tervezett 100x400 méteres Time címlapot. Ezt aztán egy másik drónnal lefényképezhessék azt. Így született a drónos címlapfotó

A műveletről a Time közzétett egy 13 másodperces rövid videót:

Az alábbi 4,5 perces így készült videóban pedig a készítők elmesélik, hogyan készítették elő a drónraj által kirajzolt látványképet és hogyan tervezték meg a látványt. Elképesztő léptékű produkciót alkottak, hogy elkészítsenek egyetlen képet, ami végül a Time címlapjára került.

astraeusaerialcinemasystems-cinema-drone-timecover-timejakestangel.jpegA videóban nem ejtenek sok szót a fotózáshoz használt drónról és a rajta található kameráról. A PetaPixel cikke szerint az Astraeus Aerial Cinema Systems drónján egy mozi forgatásra használt kamera volt és a nagy felbontású videó nyersanyagból vettek ki egy képkockát. A Time cikke is csak néhány képpel mutat többet a "nagy drónból" és az azt irányító Corey Gineris pilóta és Travis Smson másodpilóta munkájából.

Forrás: PetaPixel, Time Magazin
FotókJake Stangel for TIME és a Time Címlap

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2414032376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása