Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Újabb drón show világrekord, ezúttal Kínában

1374 db drón repülésével állította fel a Guinness világrekordot Kína

2018. május 09. - dróninfo

most-unmanned-aerial-vehicles-airborne-simultaneously-1_tcm25-524423.jpgNemrég írtunk róla, hogy az Intel a Téli Olimpia megnyitóján döntött rekordot 1218 drónnal, amin most a Kínaiak döntöttek meg.

most-unmanned-aerial-vehicles-airborne-simultaneously-8_tcm25-524431.jpgA kínaiaknál nagyon fontosak a szimbolikus számok, Hszian városában azért pont 1384 drónnal döntöttek Guinness rekordot, mert a selyemút mentén fekvő várost védő várfal 13,74 km hosszan maradt épen. A showt és s a Guinness rekordot is a város népszerűsítésére szervezték.

most-unmanned-aerial-vehicles-airborne-simultaneously-2_tcm25-524425.jpgAz utasszállító dróntaxit fejlesztő cég, az Ehung készítette azokat a kis drónokat, amikkel a 13 perces showműsort előadták. A drónok a városfal mellől szálltak fel és 1,2 kilométer széles, 100 méter mély, 260 méter magas fényábrákat jelenítettek meg reptük során - mindezt ütközés nélkül.

Érdemes megnézni a showműsorról készült videót:

Ahogy egyre több ilyen drón showról jelennek meg hírek, egyre gyakrabban vetik fel az is, hogy a különféle zajos ünnepi tüzijátékok helyett is érdemes lenne bevezetni a drón showkat és akkor talán kevesebb gondja lenne a durrogástól megriadó állatoknak és gazdáiknak is.

Forrás: Guinness World Records

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113901648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása