Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Tervezési hiba miatt halaszthatott a DJI

újabb pletykák szerint komoly hiba maradt már legyártott termékekben

2018. július 18. - dróninfo

dji-mavicpro2-leaked-product-photo-sqrcamera.jpgMegszámlálhatatlanul érkeznek a pletykák a DJI háza tájáról. Korábban már többször is foglalkoztunk a Mavic Pro 2 közeljövőben várható bejelentésével, a Phantom 5 és más DJI termékekkel is. Most épp azt rebesgetik, hogy egy tervezési hiba miatt kellett elhalasztani a DJI nagy bejelentését. Ha a hír igaz, elég kellemetlen a cégnek - persze még mindig nem annyira, mintha bemutatták volna és a hibás darabokat már a vásárlóktól kellett volna visszagyűjteniük.

Tovább

Másfél napos drón konferencia Kenesén

szakmai drón konferencia a drónokról a terület formálóival

hello-dron-konferencia.pngSzeptemberben Hello Drón címmel konferenciát szervez a Magyar Biztonsági Fórium és a Magyar Telekom Balatonkenesén. A konferencia nem annyira a hobbi és civil drón felhasználókat célozza. Közönségük inkáb a témában érintett legnagyobb szereplők, döntéshozók, szabályozók és az új ipari ágazatban érdekelt vállalkozások képviselői, különös tekintettel a biztonsági szakmában érintettekre.

Tovább

Drón tilalom a nagy magyar fesztiválokon

tájékoztatás nincs róla, de tiltják a drónokat

balaton_sound-tuzijatek-dron-kallopeter-rockstarphotographers_jpg.jpegBár erről nem sok hivatalos tájékoztatást találtunk sem a fesztiválokon helyszínén, sem azok weboldalán, megtudtuk, hogy csak a szervezők drónozhatnak a nagy magyar fesztiválokon, mindenki másnak tilos. Ne akarjatok látványos drón felvételeket készíteni sem a Balaton Soundról, sem a Szigetről!

Tovább

Kihirdették az I. Drónfotó Pályázat nyerteseit

eldőlt milyen képek tetszettek legjobban a pályázat zsűrijének

dronfotopalyazat-nyerteskepek.jpgAz I. Drónfotó Pályázat szervezői kiállítást rendeztek a legjobb képekből és a megnyitón kihirdették a legjobbnak ítélt képeket is.

Tovább

A Red Bull Air Race-szel újabb légtérkorlátozás jön

a belvárosi repülőverseny miatt ismét korlátozzák a drón használatot is

budapest_szabadsagszobor-redbullairrace.jpgAhogyan az utóbbi időben nemzeti ünnepek és nagyobb tüntetések alkalmával egyre gyakrabban előfordult, természetesen a közelgő Red Bull Air Race miatt is légtér korlátozás lép életbe a főváros felett. A hét második felében érdemes lesz drónnal elkerülni.

Tovább

Drónfotó workshop a Tripont Nyári Fotófesztiválon

Radisics Milán tart előadást új perspektívájú képeiről

radisicsmilan.jpgA hétvégén rendezik meg a Tripont Nyári Fotófesztiválját, melyen Radisics Milán is előadást tart Drónfotózás - egy új perspektíva címmel. A 2018-as Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjának győztese, nagy múltú természetfotós, illetve számos remek és látványos drónfotó készítőjeként biztosan sok érdekeset mond majd most is, akár csak korábban a Naturart Természetfotó Fesztiválon, amiről korábban szintén megírtuk, hogy előadást tart a drónfotózásról.

Tovább

Életmentő drónok a magyar mentőszolgálatnál?

nálunk is fontolgatják, amiről külföldön évek óta dolgoznak

tudelft-ambulancedrone-defibrilator.jpgÉrdekes ötlettel álltak elő a magyar Országos Mentőszolgálat és Budapest főváros vezetése. Drónokkal juttatnák el a félautomata defibrilátorokat az utcai rosszullétek helyszínére. Újszerű gondolat, de külföldön már régóta foglalkoznak a kérdéssel, lássuk máshol mire jutottak vele.

Tovább

Jóváhagyták az EU drónszabályozást

folytatódhat az Uniós törvényalkotási folyamat

dron-euparlament-jogszabaly-drontorveny.jpgAz Európai Parlament első körben elfogadta a drónok szabályozásáról szóló tervezetet. Ez az első fontos lépés az egységes(ebb) EU drónszabályozás felé. Addig viszont még sokat kell várni, hogy életbe is léphessen.

Tovább

Time címlapfotó drónnal a drónokról

így készült a Time történelmi drónos címlapfotója

timemagazine-drone-cover.jpgA Time magazin fennállásának 95 éve alatt sosem készült még drónnal a címlapfotó. Egészen addig, míg a lapnál nemrég úgy látták, hogy eljött a drónok kora. Most aztán igencsak megváltoztatták ezt.

Tovább