Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Élő közvetítés a Hungarocontrol drón konferenciájáról

neten is nézhetitek a mai drónkonferenciát

2018. november 22. - dróninfo

dronkonferencia-hungarocontrol-elokozvetites.jpegKorábban írtunk már a Hungarocontrol mai drón konferenciájáról. A szervezők a neten élőben közvetítik is az előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket, így otthonról is meghallgathatjátok, mit mondanak a szakértők.

Tovább

Drónkonferenciát rendez a Hungarocontrol

kerekasztalbeszélgetés a készülő drónszabályozásról

hugarocontrol_dron_konferencia.jpgA magyar légiközlekedést szervező és irányító Hungarocontrol első drón konferenciájára készül november végén. A konferencián sok szakember megszólal majd és többek közt a készülő szabályozás lehetőségeiről és kihívásairól is rendeznek kerekasztal beszélgetést a szakértőkkel.

Tovább

Lett végre poggyász biztosítás Ferihegyen

még egy érv a feladott poggyász fólizása mellett

bagwrap-budapestairport.jpg
Ha már Budapestről nem vihetjük kézipoggyászban a drónunkat (Debrecenből viszont igen), legalább végre lett biztosítási lehetőség, hogy egy kicsit nagyobb biztonságban érezhessük magunkat. Minden gondot nem old meg, de a korábbi semminél azért több kárpótlást nyújt.

Tovább

A DJI bejelentette a Mavic2 Enterprise-t

egy megfizethető drón kutató-mentő feladatok ellátásához

mavic-2-enterprise-public-safety-3.jpgNem sokkal a Mavic2 Pro és Zoom bejelentése után bemutatták a szintén régóta pletykált Mavic 2 Enterprise-t is. Ez DJI megoldása a Mavic2 Zoom speciális ipari igények kiszolgálására szánt változata. Különböző kiegészítőkkel lehet felszerelni, hogy különleges igényeket is kiszolgálhasson.

Tovább

Pár napig még Care Refresh akció a DJI-nál

hó végéig kedvezményesen válthatsz biztosítást a dróndora

dji-carerefresh-promotion.pngOktóber végéig kedvezményes Care Refresh akciót hirdetett a DJI. Az akció keretében nem csak attól tekintenek el, hogy a Care Refresh biztosítást a gép vásárlása után 48 órán belül aktiválni kell. Kedvezményt is adnak a biztosítás díjából és még nyereményjáték is tartozik hozzá.

Tovább

Magyar drónfotók a Földet formáló víz csodáiról

Radisics Milán természetfotós bemutatta Water Shapes Earth projektjét

watershapesearth-radisicsmilan-hvgnagyitas.jpgTöbbször is írtunk már Radisics Milán természetfotós drónos képeiről, amelyek a közelmúltban átfogóbb projektté alakulva jelentek meg Water Shapes Earth néven. Mint az angol név is utal rá, drónoftóival azt mutatja be, hogyan formálják a Földet a vizek.

Tovább

Videó: Ez történik, ha drón ütközik repülővel

kutatók kipróbálták, mivel jár egy ilyen ütközés

drone-crash-airplane-wing-collision-test-universityofdaytonresearchinstitute.pngÁllandó félelem mind a légiközlekedésben, mind a felelősebb drón használók életében egy repülő és drón ütközése.
Rendszeresen érkeznek róla hírek, hogy kis híján repülővel ütközött, vagy helikopter balesetet okozhatott egy drón. Szerencsére élesben még nem nagyon történt ilyen találkozás. Amerikai kutatók viszont most szimulálták, hogy mivel is járhat egy ilyen baleset és az eredményeik továbbra is aggasztóak.

Tovább

Újra változnak a fapados kézipoggyász szabályok

megszűnik az ingyenes drón szállítási kiskapu

drone-backpack-smatree_smapacdp3000.jpgA Wizzair és a Ryanair a napokban újra megváltoztatta kézipoggyász szabályozását és díjazását. Ezzel megszűnt a korábbi kiskapu, ami lehetővé tette, hogy akár felár nélkül is szállíthassuk a drónunkat.

Tovább

Trump elnök tűzparancsot adott a civil drónokra

törvény engedi a kormány szerveket privát drónokra lőni Amerikában

rifle-shooting-kony-xyzx-603881-unsplash.jpgTrump elnök aláírta azt az új törvényt, ami sok más részlet szabályozás mellett engedélyt ad az amerikai kormányszerveknek, privát drónokra tüzelni. A törvény egyrészt fontos lehet bizonyos helyzetekben, másrészt viszont sokan kritizálják, hogy megfelelően szabályozza-e a részleteket.

Tovább