Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Kerüljétek a Puskás Stadiont a drónokkal

a megnyitót biztosító rendőrök a drónokra is számítanak

2019. november 15. - dróninfo

puskas-stadion-dronfoto-mti.jpegÉrdemes a Puskás Ferenc Stadiont nagy ívben elkerülni a drónokkal - különösen a megnyitó mérkőzés idején ajánlott nagyon körültekintőnek lenni, hogy ne történjen semmi baj.

A napokban igen látványos drónfotók és videó is megjelent a felújított Puskás Stadionról. Ezek sok drónpilótának ötleteket adhatanak, ezért is tartjuk fontosnak, hogy szóljunk, nem jó ötlet az Aréna környékén repkedni - a megnyitó ünnepség idején különösen.

Napok óta harsogják a híradások, hogy a Puskás Stadion megnyitóját komoly rendőri biztosítás kíséri majd. Nem véletlen, hiszen hetven ezres tömeget várnak a meccsre, ami igen komoly felhajtással jár majd. Ugyan hallottunk róla pletykákat, hogy az aréna körül vala milyen drón elhárító rendszert is telepítettek, a drónokkal kapcsolatban a rendőrség csak annyit tett közzé, hogy:

"A Puskás Aréna nyitómérkőzése kapcsán a rendőrség biztosítja a közrendet, közbiztonságot, ide értve az esetlegesen engedély nélkül használt drónok elleni védelmet is. Ha valaki nem megfelelő helyen vagy módon drónozik, az szabálysértést, súlyosabb esetben (ha például mások testi épségét veszélyezteti) akár bűncselekményt követhet el."

Ezért is tartjuk fontosnak felhívni rá a figyelmet, hogy a rendőrség és a Terror Elhárítási Központ a drónokra is készül és akár komoly kellemetlenségek is lehetnek belőle, ha valaki a környéken repked a drónjával. Ha már repülés előtt rajtakapnak, akkor még mindig lesztek akkora kellemetlenségben, mintha valami galiba történik a drónnal a nagy tömegben.

puskas-stadion-dji-drone-no-fly-zone-map.jpgA DJI No Fly zóna térképe alapján a Puskás Stadion környékén állandó légtér korlátozás él a DJI drónokban. Ezt a korlátozást ugyan nem lehetetlen hatástalanítani, de sokkal jobb, ha inkább meg sem próbáltok az érintett területen repkedni.
Az Aréna teljes környéke az Uzsoki Utcai Kórház mentő helikopter leszálló pályájának légterébe tartozik, így a környéken akár alacsony magasságban is bármikor repülhetnek mentő helikopterek. Ha nincs a területre érvényes és aktivált eseti légtered, akkor a helikoptereknek sejtésük sincs róla, hogy a környéken repülsz, ezzel veszélyezteted őket.

Továbbá 2019. november 2. és 2019. november 30. között A3972/19 számon érvényes eseti légtér van érvényben a Puskás Stadion körül. Az eseti légtérben hivatalosan csak a légtér tulajonosa végezhet és engedélyezhet bármilyen repülési tevékenységet. Mindenki másnak csak vele koordinálva van joga használni a légteret.

puskas-stadion-terkep-legter-hu.jpg

Drónfotó: Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. szeptember 6-án. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én.

 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6415307604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása