Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Veszélyeztetik a repülőket a lézerfények

a drónoknál is nagyobb fenyegetést jelentenek a lézerek

2018. december 15. - dróninfo

karacsonyi-lezer-dekoracio.jpegSokat foglalkoztunk már a blogon azzal, hogy az utasokat szállító légi közlekedésre milyen veszélyekkel járhatnak a drónok is és felhívjuk rá a figyelmet, hogy mennyire fontos a körültekintő és felelősségteljes drón használat. Nem árt ugyanakkor tudni, hogy Magyarországon egyelőre a drónoknál jóval veszélyesebb a repülőkre a különféle lézerek használata. A Hungarocontrol most közleményt adott ki a karácsonyi lézer dekorációk veszélyeiről.

A Hungarocontrol közleménye:

"Budapest, 2018. december 15. – Csillagfény, több mint 6000 fénypont, és akár 300 négyzetméter bevilágítása- ilyen és ehhez hasonló szöveggel hirdet számos internetes oldal karácsonyi lézerfényeket, amely az ünnepi kivilágítás egyik legújabb formája. A lézeres ünnepi fényjátékok elterjedésével ugrásszerűen megnő a repülésbiztonságot veszélyeztető fényjelenségek száma. A HungaroControl ezért arra kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek a karácsonyi lézerfények elhelyezésekor.

A karácsonyi dekorációs lézerfényrendszerek ünnepi díszbe öltöztetik a házakat, az utcákat, de azt kevesen tudják, hogy helytelen használatuknak repülésbiztonsági kockázata van, ugyanis ezek az eszközök képesek a pilótákat megzavarni és elvakítani. Egy lézerberendezéssel akár tíz kilométerről is rá lehet világítani egy repülőgépre, a lézerfénynek pedig jelentős látást zavaró és veszélyeztető, illetve figyelemelterelő hatása van, így megzavarhatja a repülőgép személyzetét felszállás és leszállás közben.
A HungaroControl ezért arra kér mindenkit, hogy ezeket a szabadtéri eszközöket minden esetben körültekintően helyezzék el. Ellenőrizzék, hogy azok kizárólag a házak falára világítanak és véletlenül sem az égre."

Különösen figyeljetek hát oda a lézer fényes dekorációkkal, de továbbra is fontos a drón használat során is odafigyelni a szabályos és biztonságos használatra!

Forrás: Hungarocontrol
Kép forrása:
Walmart

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7714388922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása