Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Videó: Ez történik, ha drón ütközik repülővel

kutatók kipróbálták, mivel jár egy ilyen ütközés

2018. október 16. - dróninfo

drone-crash-airplane-wing-collision-test-universityofdaytonresearchinstitute.pngÁllandó félelem mind a légiközlekedésben, mind a felelősebb drón használók életében egy repülő és drón ütközése.
Rendszeresen érkeznek róla hírek, hogy kis híján repülővel ütközött, vagy helikopter balesetet okozhatott egy drón. Szerencsére élesben még nem nagyon történt ilyen találkozás. Amerikai kutatók viszont most szimulálták, hogy mivel is járhat egy ilyen baleset és az eredményeik továbbra is aggasztóak.

Az ilyen félelmek sok kritikusa érvel azzal, hogy egy könnyű műanyag drón egyszerűen széttörne a repülőn. Sokan érvelnek a légáralmatok eltérítő hatásaival is (amiről nem tudjuk, hogy a mostani kutatás mennyire veszi őket számításba).

Minden esetre a PetaPixel nyomán az MLZphoto is megírta a közelmúltban, hogy a Dayton Egyetem kutatóintézetének munkatársai a korábbi madarakkal ütköző repülő tesztek nyomán elkezdtek kísréletezni vele, hogy mivel járhat egy drón ütközése.

Megállapításuk szerint a tesztek bizonyították, hogy a repülő nem kerülhet ki győztesen egy ilyen ütközésből. A cikkek és a kutatás is levezeti, hogy egy ilyen ütközésnél a két jármű sebessége összeadódik és egy kellően kis pontban koncentrálódó találkozás akár rendkívül súlyos sérülésekhez is vezethet. Mivel a repülőgépek többszáz kilométeres óránkénti sebességgel haladnak, még egy egy helyben álló drón is szinte puskagolyóként csapódna a repülő szárnyába.

A kísérlet során egy kb. 1 kg súlyú Phantom 2 drónt ütköztettek egy Mooney M20 repülőgép szárnyával. Az eredmény pedig az alábbi videón látható.

Ezek fényében pláne azt tanácsoljuk, repüljetek felelősségteljesen, maradjatok távol a repülőktől és amennyire csak lehet, tartsátok be a légiközlekedés hatályos szabályait Magyarországon és a világ minden más országában is!

Forrás: FstoppersPetapixelUniversity of Dayton Research Institute, Aviation International News

Kép forrása: University of Dayton Research Institute videója

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5514303053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása