Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Tervezési hiba miatt halaszthatott a DJI

újabb pletykák szerint komoly hiba maradt már legyártott termékekben

2018. július 18. - dróninfo

dji-mavicpro2-leaked-product-photo-sqrcamera.jpgMegszámlálhatatlanul érkeznek a pletykák a DJI háza tájáról. Korábban már többször is foglalkoztunk a Mavic Pro 2 közeljövőben várható bejelentésével, a Phantom 5 és más DJI termékekkel is. Most épp azt rebesgetik, hogy egy tervezési hiba miatt kellett elhalasztani a DJI nagy bejelentését. Ha a hír igaz, elég kellemetlen a cégnek - persze még mindig nem annyira, mintha bemutatták volna és a hibás darabokat már a vásárlóktól kellett volna visszagyűjteniük.

Hogy eddig miket lehet sejteni az új Mavic Pro2 paramétereiről, azt egy külön írásban gyújtöttük össze. Érdemes elolvasni, hogy mire lehet számítani az új géptől.

dji-announcement-18jul18.jpgA legújabb pletykák szerint a DJI július 18-ra tervezett nagy bejelentését, amire már egy csomó fontos lapot meghívtak, egy súlyps tervezési hiba miatt kellett lemondani. Nem tudjuk, hogy mi igaz belőle, de a jól értesültnek tűnő informátorok szerint már 150 ezer darabot legyártottak a Mavic Pro2-ből, mikor észrevették, hogy a képstabilizálást végző gimbal rendszerrel valami gond van. Ezért kénytelenek voltak a már elkészült termékeket is visszahívni, hogy a hibát kijavíthassák, még mielőtt bemutatják és polcokra kerülne az új termék.

Mivel a DJI még mindig nem jelentett be újabb eseményt, könnyen lehet, hogy akár még heteik is eltarthat az új bejelentés - különösen figyelembe véve, hogy a korábbi eseményre is jóval előbb kiküldték a meghívókat, tehát a bejelentés időpontjáról ezúttal is vélhetőleg jóelőre értesüln fog a szaksajtó és általuk az egész világ. Az új Mavic Pro 2 tehát szinte biztos nem kerül a felhasználók kezébe a nyáron.

Korábban olyan pletykák is felröppentek az esemény elhalasztásáról, hogy talán a konkurenseknél nem volt elég kémük, ezért csak a bejelentések után tudták meg, hogy mivel rukkolnak elő. Eszerint az összeesküvés elmélet szerint amikor meglátták a konkurensek új fejlesztéseit, megnyugodtak a DJI-nál és mivel nincs félnivalójuk, hogy más gyártók megszorongathatják őket, az újabb modellre sincs szükségük egyelőre a piacon. Ezért aztán gyorsan elhalasztották az eseményst, hogy mégtöbbet adhassanak el a már ismert modelleikből.

Mindeközben olyan feltételezések is keringenek a neten, hogy a konstrukcióval semmi gond nincs, mindössze a gyártókapacitás optimalizálása miatt halasztották el a bejelenzést, hogy nagyobb raktár készletet halmozhassanak fel a bejelentés előtt. Ezt a hírt a DJI is megerősítette a sokat emlegetett OsitaLV nevű kínai bloggernek. Állításuk szerint semmi gond nincs a géppel. Egyedül azért halasztották el a bejelentést, hogy akadozás mentes legyen az új termék szállítása a bejelentés után, ha túl nagy lenne az érdeklődés iránta - ami elég valószínűnek tűnik.

dji-mavicpro2-enterprise-edition-leakedphoto.jpgIdő közben újabb kiszivárgott fotók is megjelentek a Mavic Pro 2 várható kinézetéről, sőt némelyik képen más újabb fejlesztéseket is sokan felfedezni véltek. Így például az sem kizárt, hogy a DJI bemutat majd egy távirányítású földi kamera mozgató szerkezetet (nevezzük inkább kamerás távirányítós autónak?)

Forrás: DroneDJ, OsitaLV

 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8314119633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása