Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Közel járt a drón az utasszállító géphez

egy ilyen súlyos és elitélendő hiba rossz hírbe hozza a drónos társadalmat

2018. február 19. - dróninfo

drone-airplane-nearmiss.pngRégi hír, de fontos foglalkozni vele, mert nem használnak a drónozás megbecsülésének az ilyen hírek. Az sem mindegy, hogyan tálalják őket. Ezért is fontos felelősségteljesen, vagy ha lehet méginkább szabályosan repülni, vigyázni a környezetünkre és nagy ívben elkerülni a reptereket és minden más repülő eszközt, vagy bárki mást, akit veszélyeztethetnénk vele!

Nemrég bejárta a nemzetközi (BBC, Daily Mail, Guardian, Metro, MirrorNBC, SunTelegraph, stb) és a magyar sajtót is (24.hu, 444, NlCafeFaktor, stb), hogy egy könnyelmű drónpilóta igen közel repült egy utasszállító repülőhöz. Az amerikai hatóságok nyomoznak az ügyben és igen súlyos büntetést is kaphat az elkövető. A veszélyes mutaványért akár 250 ezer dollárig terjedő bírság és/vagy három év börtönbüntetés is járhat.

Reméljük, hogy Magyarország senkinek nem jut eszébe semmi hasonló és hogy nem csak ez jut majd mindenkinek eszébe a hírek miatt, amikor meglátnak egy parkban repülő drónt az emberek. A magyar cikkekben sehol nem találkoztam vele, a külföldi cikek közül is csak néhány helyen láttam megjelenni, pedig nagyon fontos lenne ezt nyomatékosítani.

Ezt a viselkedést a legtöbb drónos elítéli, sőt maguk is súlyos büntetést tartanak ideálisnak az ilyen felelőtlenségért.

Hiszen ezek a hírek minden békésen és biztonságosan repülő drónosra egyaránt rossz fényt vetítenek és az ilyenek miatt válik egyre nehezebbé minden más drónpilóta élete is az egyre komolyabb szigorítások miatt. Nem véletlenül tiltják a drónok használatát a repülőterek környékén és vannak dolgok, amikkel sosem szabad szórakozni. Mások biztonsága is ilyen dolog!

Gondolkodj és repülj felelősséggel, vigyázz másokra, ha drónod van!

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8913682530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2019.05.15. 07:51:33

Wazz... Meg ra is repult a gepre. Ugyanaz,mint a lezerpointer. Hulyegyerek kezebe nem valo.
süti beállítások módosítása