Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Online térkép a légtérhasználatról

hasznos segédeszköz minden drón- es más pilótának

2017. november 21. - dróninfo

terkeplegterhu-dron-repulesiengedely.pngElindult az online légtér használati térkép teszt üzeme. A netes térképen mindenki láthatja az aktuálisan életben lévő légtér zárlatokat és korlátozásokat. Nagyon hasznos segítség ez mindenkinek, aki drónnal, vagy bármilyen más módon szeretne repülni.

budapestbelvaros-dron-esetilegter-engedelyek.pngA térképen különféle színek jelzik a különböző magán személyek, cégek, állami szervek és hatóságok által különböző célokból lefoglalt légterekeyt. Az egyes légtér jelzésekre kattintva további információt is kaphatunk, hogy az adott korlátozás, vagy légtér igénylés mettől-meddig tart, illetve milyen célből és milyen paraméterekkel került a terület légtere lezárásra.

Lehet városban is repülni!
MIvel gyakran felvetődik, hogy lehet-e városban eseti légtér használati engedélyt kapni, mutatunk egy hétköznapot a főváros légteréből. A kis sárga körök (helyenként sokszögek) mind drón légtereket jelölnek. Szóval igen, lehetséges és viszonylag gyakran elő is fordul, hogy megadják az engedélyeket.

Segítenek az engedély szerzésben
Hogy az engedély kérés mennyire nehézkes és milyen egyéb dokumentumok kellenek hozzá, arról a magyar szabályozsásról szóló írásunkban írtunk bővebben. Aki nem akar maga bajlódni az ügyintézéssel, annak a legter.hu szakemberei díjazás ellenében segítenek az engedély beszerzésben.

Mindenki küldje be a kérelmét!
Mindenkinek az életét megkönnyíti, ha az engedélyüket maguk intézők is elküldik a legter.hu-nak a kérelmüket. Így az online térképre minél hamarabb felkerülhet (szaggatott vonallal jelölve), hogy valahova kértünk légteret. Ez segíthet mindenki másoknak, hogy már az engedély 30 napos elbírálási folyamata alatt is lássa, hogy oda már adtak be kérelmet, így ugyanoda mégegy kérelmet ne adjanak be, mert az átlapoló engedély kérelmeket a hatóság úgyis elutasítaná.

Engedély nélkül repülve is használd!
Nem szorgalmazzuk, hogy bárki repülési engedély nélkül repüljön, de aki mégis így tesz, annak is érdemes legalább ránéznie a legter.hu térképére, hogy lássa, milyen légterek vannak a környéken. Repülés előtt mindig fontos tudni, hogy esetleg megsértesz-e egy korlátozott, vagy netán kórházhoz tartozó légteret, illetve, hogy számíthatsz-e a térségben valmilyen más repülési tevékenységre, amire tekintettel kell lenned a repülés során. Ez  még akkor is hozzátartozik a felelősségteljes drón használathoz, ha épp úgy döntesz, hogy a szabályokat nem fogod hiánytalanul betartani. Neked is és minden más drón használónak az az érdekel, hogy mindenki elkerülje a drónbaleseteket.

Ez nem egy fizetett reklám, a legter.hu munkáját nagyon fontosnak tartjuk és minden drón felhasználó számára sok előnnyel jár a térkép használata, ezért szorgalmazzuk.

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3413342847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eseti légtérhasználati engedély: így igényeld drónozáshoz 2018.07.24. 09:22:08

Ha egy drónozó szabályosan akar eljárni, és a drónozást legálisan akarja végezni, akkor minden esetben eseti légtérhasználati engedélyt kell igényelni, amit sokan nem tudnak. A magyar légtérhasználatról a 4/1998. kormányrendelet rendelkezik, és ebben a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.