Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Cserélhető objektíves lehet a DJI új Phantom 5 drónja

egyre több pletyka érkezik a legnépszerűbb drón új generációjáról

2018. március 21. - dróninfo

djiphantom5-cserelheto-objektiv-szenzor.pngA DJI legutolsó termékének, a Mavic Air hivatalos bemutatása óta egyre több pletyka érkezik nem csak a hamarosan várható Mavic Pro II-ről, hanem a DJI legnépszerűbb Phantom családjának új tagjáról is.

Tovább

A 100 éves Gellért Fürdő vízből levegőből

a víz világnapján nyílik Radisics Milán fotókiállítása - többek közt drónos képekből

gellertfurodo100-radisicsmilan-fotokiallitas-dron-vizalol.jpgMárcius 22-én délután nyílik a blogon Radisics Milán természetfotós kiállíátsa levegőből és víz alól készített képeiből. A kiállításon nem csak drónos képek lesznek láthatóak, de mindenképpen érdemes megnézni, hogy miket lehet egy 100 éves épületből kihozni drónnal és anélkül.

Tovább

Videó: Egyik drón mentette a másikat a Balaton jegéről

sikerült a balatoni drónmentő akció, kiemelték a jégen rekedt drónt

dronmentes-balaton-dronemediastudio.pngEgy kicsit megkésve, de mégis muszáj erről a drónmentésről is írnunk, mert az ilyen hírekre is szüksége van a drónos társadalomnak.

Mint azt a Blikk is megírta, az idei rövd tél végén Orbán Péter fotósnak sikerült elhagynia Mavic Pro drónját a Balatonon. A hidegben a drón
lezuhant (vagyis a cikk szerint kényszerleszállást hajtott végre). Vélhetően a propellerek jegesedése okozta a gondot a repüléssel. A drón helyét nagyjából tudta és szerencséjére a Balaton épp fagyott volt. A gép így nem a vízben landolt, hanem fennmaradt a jég felszínén.
Miután másik drónnal és távcsővel is sikerült megtalálni az elveszett madarat, már csak az maradt kérdés, hogyan lehet kihozni? Nagyjából 750 méterre volt a parttól. Az ekkor már növekvő hőmérséklet miatt nem volt biztonságos besétálni a jégen. Végül a Drone Media Studio csapata segített kihozni a drónt egy hat rotoros drón aljára szerelt hurok sehítségével. Ezt sem volt könnyű beakasztani a jég felszínén a hóban rekedt Mavicba, de végül sikerrel jártak és kiszbadították a gépet, visszaadták a tulajdonosának, hogy néhány napig szárítsa és melengesse, majd tesztelje, hogy megfelelően működik-e.

Nézd meg a mentésről készült videót:

Forrás: Blikk és Drone Media Studio

--

Tetszett? Kövess minket!

Gyönyörű drónfelvételek a fagyos Balatonról

videó és légifotók a befagyott magyar tengerről

balaton-befagyott-tel-janossygergelymti.jpegJánossy Gergely ámulatba ejtően szép tájképeket készített a Balatonról, amiket az Index is lehozott és saját YouTube csatornáján egy rövid videót is megosztott.

Tovább

Dróntaxi az MWC18 kiállításon

kíváncsiak vagyunk, mi lesz belőle, de érdekes az ötlet

ehang184-drontaxi-connectedlide-telenor.jpgMiközben a drónszabályozással küzd Magyarország és a világ többi országa is, a nagy innovációs kiállításain már dróntaxikat vizionálnak - és ez már nem csak sci-fi, hiszen már műszakilag is léteznek.

Tovább

Sasokkal vadásznának a drónokra Svájcban

vajon az engedélyeket hogyan ellenőrzik majd a madarak?

Embed from Getty Images

A svájci hatóságok olyan komolyan veszik a szigorú drónszabályozásokat, hogy idomított sasokkal vadásznának az engedély nélküli drónokra. Már csak az a kérdés, hogy a madár vajon honnan tudja majd, hogy van-e valakinek engedélye, vagy sincsen.

Tovább

Helikopter balesetet okozhatott egy drón Amerikában

az ilyen helyzeteket a legfontosabb elkerülni

dronehelicoptercrahfeat-petapixel-basedjitzecouperus.jpgÉpp a napokban emlegettünk egy korábbi repülő felett elszálló felelőtlen drón pilótát és máris itt az első valódi légi baleset Amerikából, amit drón okozhatott. Az ügy részletei ugyan még bizonytalanok és a hatóságok egyelőre csak vizsgálódnak, hogy mi is történt valójában. Az viszont egyértelmű, hogy az ilyen és hasonló eseteket el kell kerülni és erre minden drón tulajdonosnak nagyon oda kell figyelnie!

Tovább

Közel járt a drón az utasszállító géphez

egy ilyen súlyos és elitélendő hiba rossz hírbe hozza a drónos társadalmat

drone-airplane-nearmiss.pngRégi hír, de fontos foglalkozni vele, mert nem használnak a drónozás megbecsülésének az ilyen hírek. Az sem mindegy, hogyan tálalják őket. Ezért is fontos felelősségteljesen, vagy ha lehet méginkább szabályosan repülni, vigyázni a környezetünkre és nagy ívben elkerülni a reptereket és minden más repülő eszközt, vagy bárki mást, akit veszélyeztethetnénk vele!

Tovább

Így lehet drónnal szabályosan repülni Magyarországon

ismerd meg, hogy milyen szabályokat kell betartanod repüléskor!

legterszerkezet.jpgA törvényalkotók még dolgoznak az új (remélhetőleg a mostaninál egyszerűbb és könnyebben kezelhető) drónszabályozás kialakításán. Az népszerűen csak drónötrvényként emlegetett új szabályozás megjelenéséig egy elég régimódi szabályozás van életben: 30 nappal előre légtér használati engedélyt kell igényelni 3000 Ft illetékért, ha megkaptad, akkor telefonon jelezned kell, hogy használatba veszed a légteret és repülés után jelezni kell, hogy nem repülsz tovább.

Tovább