Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Ezúttal a drón művelet bejelentő lap változott meg

a minisztérium átnevezése miatt változott a bejelentő lap

2018. június 07. - dróninfo

esetilegterkerelem-urlap-valtozasitm-javitott.jpg
Korábban csak egy apró tartalmi változás miatt vezettek be új eseti légtér igénylő lapot, most a minisztérum átnevezése miatt változott meg egy másik igénylő bejelentő lap fejléce. A légtér engedélyek szabályozása, az igénylés menete továbbra sem változott és az új  drón törvény is várat még magára.

itm-dron-eseti-legter-igenyles-formanyomtatvany.jpgAhogyan a korábbi igénylő lap változásnál is írtuk, most is marad a szabályozás a régiben. Ahogyan már megírtuk a magyar szabályozás szerint, 30 nappal előre kell a hatóságnak benyújtani az eseti légtér használati engedély kérő lapot. Csak a jóváhagyott engedély birtokában lehet a szabályok szerint repülni. Sajnos, mint azt megírtuk, az új dróntörvényre még várni kell.

Az űrlapon most a minisztérium neve változott a fejlécben. Az új bejelentő lapot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyére lépett Információs és Technológiai Minisztérium oldaláról lehet letölteni.

A változást ezúttal is a Drón jogszabályok Facebook oldal tette közzé:

Változott a pilóta nélküli légijárművekkel végrehajtandó műveletek bejelentéséhez kapcsolódó formanyomtatvány. Az új fejléces dokumentum letölthető a http://www.nkh.gov.hu/documents/11106/2332476/Formanyomtatvány+ITM.pdf/883de594-60cb-46cc-87fd-8ac4df124b1d?version=1.0&type=pdf oldalról.

Emlékeztetőül: A légiközlekedési hatóság tájékoztatója a pilóta nélküli légijárművekkel végzett tevékenységről megtalálható a http://www.nkh.gov.hu/documents/11106/0/Tájékoztató+drón+használat+szabályairól+ITM.pdf/308d8970-19e5-4478-90c8-f977aebcd586?version=1.0&type=pdf oldalon.

Kiegészítés: Sajnos korábban a nagy kapkodásban egy kicsit tévesen értelmeztük ezt a változást és emiatt azt írtuk,  illetve a korábbi illusztráló képpel is azt sugalltuk, hogy az eseti légtér igénylő lap változott ismét. Ezért különösen fontos kihangsúlyoznunk, hogy NEM az eseti légtér igénylő lap változott most újra, hanem egy külön dokumentum, a pilóta nélküli légijárművel végrehajtandó műveletek bejelentő lapja változott - ez viszont csak kis mértékben.

Köszönjük olvasóinknak, hogy jelezték a tévedésünket és így azt azonnal javíthattuk! A továbbiakban is várjuk az észrevételeiteket és igyekezni fogunk mégjobban odafigyelni!

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1514029822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása