Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Pletyka: Mégsem lesz 1" szenzor a Mavic Pro2-ben?

kisebb érzékelőt kaphat, viszont komolyabb akadályelkerülésre is képes lehet

2018. április 11. - dróninfo
mavicpro2-rumor-17sensor-ositalv.jpegÚgy fest, hogy a régóta pletykált Mavic Pro 2 mégsem olyan komoly kamerával érkezik majd, mint eddig vártuk.

mavicpro2-rumor1sensor-ositalv.jpegA népszerű DJI információ forrás, OsitaLV újabb pletkyákat gyűjtött a béta tesztelőktől. Március végéig még a korábban általunk is megírt adatokra hivatkozott. 1"-os érzékelőt jósolt ISO 100-6400 közötti érzékenységgel. Azóta viszont elindult a harmadik béta tesztelési fázis, amiben már más paraméterű kamerákat kezdtek el használni a prototípusokon. Szóval most úgy fest, hogy a Mavic Pro 2 mégsem kapja meg az várva várt 1"-os érzékelőt. Legújabb közlései szerint csak egy 1/1.7" érzékelőt, ami talán a Sony IMX226 CMOS szenzora lehet.
A kínai blogger arra tippel, hogy talán így akarják biztosítani a szintén régóta pletykált Phantom 5 dominanciáját, de szerinte az sem kizárt, hogy a repülési paraméterek javítása érdekében kell a kamera modul súlyát csökkenteni, mert különben túl nagy terhelést kapnának a rotorok.
mavicpro2-rumor-17sensor-ositalv.jpegSzerintünk viszont az is lehet, hogy a kisebb szenzorral az új drón borsosra saccolt árán is próbálnak fragni. Sőt mi azt sem tartjuk teljesen kizárhatónak, hogy végül két különböző változata is lesz majd a Mavic Pro2-nek - nyilván jelentősen eltérő áron. Persze ennyire már nem biztos, hogy akarják/érdemes felosztani a termék kínálatukat, hiszen sokan már így is nehezen tudnak választani a Mavic Air és a Mavic Pro között. Ezt csak tovább nehezítené, hogy mindjárt két féle új változatot kapjon a nagyobb Mavic.
Ugyanakkor viszont mégsem teljesen elképzelhetetlen, hogy egy az Airnél valamivel nagyobb méretű és hatótávolságú Mavic is megmaradjon egy valamivel szerényebb kamerával. Felette pedig lehetne hely a termék kínálatban egy komolyabb kamerával felszerelt, de még mindig összecsukható és könnyebben hordozható profi drónnak.
Te mit vársz az új dróntól?

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7813826976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása