Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Indul az első Magyar Drónfotó Pályázat

április 4-től lehet jelentkezni a drónfotókkal

2018. április 03. - dróninfo
dronfoto-palyazat-modositott-hatarido.png
A MyActionCam hívta életre Magyarország I. Drónfotó Pályázatát, melynek fődíja egy DJI Phantom 4 Pro Obsidian. A zsűriben három elismert fotóriporter ül a drónfotós cégvezető mellett, hogy kiválogassák a legjobb drónfotókat.

Kiegészítés: A nevezési határidő május 16-ról május 31-re változott.
A pályázatra nevezni április 4-től lehet a pályázat weboldalán kitöltött nevezési lappal és az ott feltöltött legalább 8 megapixeles képekkel.
Engedd szárnyalni a képzeleted és nevezd a fotóidat az I. Hazai Drónfotó pályázatra nagy értékű nyereményekért. A legjobb képpel egy DJI Phantom 4 Pro-t nyerhetsz!
A drónnal készült fotók a lebegő perspektíva miatt lenyűgöző látványt nyújtanak, de önmagában ez még kevés. A fotós kezében nem az eszköz határozza meg minőséget, hanem a kreativitás, az ötlet és megvalósítás.
A fotópályázat célja, hogy évről-évre összekösse a drónfotós közösséget és a professzionális zsűri díjazza a legkreatívabb munkát. Célunk egy olyan rangos megmérettetés elindítása, melyért érdemes egész évben dolgozni. Tesszük mindezt azért, hogy egy igazán rangos és nívós díjban részesüljenek a legjobb hazai drónfotósok.
Nem csak a győztes nyer. A legjobb beérkezett pályamunkákat egy nagyszabású kiállítás keretében mutatjuk be a díjkiosztó után.
Dátumok:
  • Nevezés: 2018. Április 4. – Május 31.
  • Zsűrizés: 2018. 06. 01. - 2018. 06. 07.
  • Közönségszavazás zárása: 2018. 05. 10.
  • Eredményhirdetés, Kiállítás Megnyitó, Díjátadó: 2018. 06. 16.
Zsüri:
  • Csudai Sándor fotográfus
  • Damak Ferenc drónfotós, a MyActionCam ügyvezetője
  • Derencsényi István fotóriporter
  • Kálló Péter fotográfus
Díjak:
A nevezés lezárása után a zsűri az első három helyezettet díjazza valamint a facebook oldalunkra feltöltött képek közül a legtöbb szavazatot kapott kép a közönségszavazást nyeri.
DJI Phantom 4 Pro Obsidian
DJI emblematikus Phantom szériájának legújabb tagja, a DJI Phantom 4 Pro Obsidian egy új köntösbe bújtatott Phantom 4 Pro. Kategóriájában a legnagyobb, 1″-os képérzékelőjével és rekeszállítási lehetőségével lesz a segítségedre, hogy a lehető legjobb légifotókat és -videókat készíthesd el.
GoPro Hero 6 Black
A GoPro Hero6 Black a legerősebb és a legkönnyebben használható sportkamera. Az új GP1 chipnek köszönhetően a HERO6 Black 2x nagyobb teljesítményt nyújt a Hero5 Black-hez képest. 4K felbontásban 60 képkockát, 1080p felbontásban 240 képkocát tud rögzíteni, ami lehetővé teszi a tízszeres lassítást.
HP Sprocket Zsebnyomtató
A mobilitás a fotónyomtatás területén is előtérbe került. A HP Sprocket (egy mobiltelefon méretével, okoseszközről közvetlenül) 2 x 3″-os képek, illetve matricák azonnali nyomtatását teszi lehetővé.
Nyomtatási technológia: ZeroInk
Papírméretek: 5 x 7,6 cm-es
Pályázati És Részvételi Feltételek (lásd a pályázat weboldalán):
A pályázat kiírója: MyActionCam Magyarország Kft. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 2.; info@myactioncam.hu; 06 1 788 8246) továbbiakban Szervező
A pályázat formája:
Egyfordulós, országos, on-line. Nevezési díj nincs.
Pályázni kizárólag online módon lehet, az I. Drónfotó Pályázat hivatalos honlapján a http://dronfotopalyazat.hu oldalon.
Itt lehet a Pályázatra jelentkezni és a pályaműveket feltölteni, itt láthatók az előválogatott képek.
A pályázat nyílt, amelyen bárki részt vehet, aki elfogadja a pályázati feltételeket. A pályázaton egy pályázó legfeljebb 5 képpel nevezhet.
Pályázat időtartama:
Jelentkezés: 2018. 04.04. 0:00-től 2018. 05.31. 23:59-ig
Zsűrizés: 2018. 06. 01.- 2018. 06. 07.
Közönségszavazás zárása: 2018. 05. 10.
Eredményhirdetés, kiállítás megnyitó, díjátadó: 2018. 06.01.
A jelentkezés feltételei:
az online nevezési lap kitöltése
a Pályázat tárgyát képező egyedi képek feltöltése, maximum 5 kép
a Pályázati feltételek elfogadása
A jelentkezés lépései:
Az online nevezési lap kitöltése
A nevezési lapon a Pályázó igazolja, hogy a Pályázati feltételeket elfogadja, beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak. A nevezéssel a Pályázó kijelenti, hogy a képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával. Továbbá hozzájárul, hogy az általa megadott e-mail címen értesítést kapjon az I. Drónfotó Pályázattal kapcsolatban.
Pályázati anyagok feltöltése
A Pályázati anyagok feltöltésekor a Pályázók a végleges pályaműveket tölthetik fel a szerverre, ezért kérjük, hogy a képek technikai paramétereiről szóló részt alaposan olvassák át.
Felhívjuk a Pályázók figyelmét arra, hogy a leadási határidő vége előtt, az utolsó napokban a tömeges használat miatt a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden Pályázót, hogy a feltöltést minél előbb végezze el.
Formai és technikai követelmények
A Pályázaton manipulált képek nem indulhatnak.
Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő életszerű beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása.
Manipulációnak számít, és kizárást von maga után, a képek tartalmának megváltoztatása, vagyis képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása.
A képek technikai feltételei a következők:
Képfelbontás
A Pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 1500 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.
Kép formátum és méret
Pályázni és feltölteni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képet lehet. A maximális fájl méret 3,5 Mbyte. Ennél nagyobb méretű képeket vagy más formátumot a rendszer automatikusan elutasít, és nem enged feltölteni.
Javasolt képtömörítési minőség 80% (százalék). (Ez a Photoshopban a 8-as vagy ennél nagyobb minőségi értéknek felel meg.) (Nagyobb fájl méret esetén javasoljuk a felbontás és/vagy a tömörítés arányának módosítását.)
A zsűrizés menete
A zsűrizés időpontja 2018. 06.01.- 2018. 06. 07.
A Zsűri tagjai:
Csudai Sándor, többszörösen díjazott fotográfus, www.sandorcsudai.com
Damak Ferenc, drónpilóta, a MyActionCam.hu tulajdonosa, www.myactioncam.hu
Derencsényi István, fotóriporter, drónfotós
Kálló Péter, többszörösen díjazott fotográfus, drónfotós, a zsűri elnöke, www.kallopeter.hu
A zsűri valamennyi, érvényes Pályázatot áttekinti és több fordulós zsűrizés során bírálja el. A zsűri köteles kizárni a Pályázati feltételeknek nem megfelelő munkát.
A zsűrizés nem nyilvános és anonim módon történik.
A technikai elvárásoknak megfelelő képeket a Pályázat Facebook oldalán közzétesszük, ahol a legtöbb szavazatot kapott pályamű közönségdíjban részesül.
Az eredményt a zsűrizés lezárása után 2018. 06. 01-én a díjátadón jelentjük be.
Díjazás
A pályázat során a Zsűri által legjobbnak ítélt 30 alkotás kerül kiállításra. A három díjazott fényképből, továbbá a Zsűri által legmagasabbra értékelt további 27 alkotásból művészi nyomatokat készítünk.
A pályázat végeredménye a díjátadásig nem publikus. Az ünnepélyes díjkiosztó időpontjáról a pályázók elektronikus úton, a nyomtatott sajtó, illetve a pályázat médiapartnerei útján kapnak tájékoztatást. A díjak az eredményhirdetéssel egybekötött díjkiosztó kiállításon kerülnek kiosztásra.
1. díj – DJI Phantom 4 Pro Obsidian
2. díj – GoPro Hero 6 Black
3. díj – HP Sprocket Zsebnyomtató
Közönségdíj –Coming Soon
Eredményhirdetés, Díjátadó, Kiállítás megnyitó: 06. 01. a pontos helyszínről a pályázat honlapján lehet értesülni. A pályázatot bemutató kiállítás: A kiállítás a díjátadóval veszi kezdetét és 10 napig lesz megtekinthető.
Nyilvánosság és szerzői jogok
A feltöltött képek a jelentkezés elküldése után nem módosíthatók!
A Pályázó a nevezési lap kitöltésével és a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja az Drónfotó Pályázat Pályázati feltételeit, és egyben hozzájárul, hogy a beküldött pályaműveket a rendezők térítésmentesen:
a kiállítás és/vagy kiállítás-sorozat anyagiba beválogassák és azt, a I. Drónfotó Pályázat neve alatt, a kiállítás(ok) részeként, időbeli és térbeli korlátozás nélkül bemutassák,
a Pályázattal és a kiállítással kapcsolatos publikációkban felhasználják,
a Pályázat hivatalos honlapján és kommunikációs csatornáin nyilvánossá tegyék,
a Pályázat online és print archívumában megőrizzék,
nyomtatott és e-book formátumban beválogassák, publikálják.
Az I. Drónfotó Pályázatra beküldött pályaművek kizárólag a Pályázat rendezvényeihez és kommunikációjához, illetve a támogatóinak és a díjfelajánlóknak a pályázathoz és kiállításhoz kapcsolódó kommunikációjához használhatóak fel térítésmentesen.
A beadott pályaműveket az alkotó beleegyezése nélkül, a szervezők harmadik személy részére nem adhatják át.
A Pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A Pályázó a Jelentkezési lap elküldésével kinyilvánítja, hogy megismerte, elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az I. Drónfotó Pályázat weboldalán olvasható Pályázati feltételeket, és vállalja, hogy betartja az abban foglaltakat. A Pályázó – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) rendelkezéseivel összhangban –, a jelentkezés elküldésével hozzájárul, hogy adatait a Szervezők a Pályázaton való részvételéhez szükséges mértékben, a jelentkezési lap beküldésével a pályaművek felhasználása céljából kezelje.
A Pályázaton való részvételhez és a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat a Pályázó a Jelentkezési lapon adja meg: a Pályázó szavatolja, hogy megfelel a részvétel feltételeinek, valamint hogy a Jelentkezési lapon feltüntetett adatai valósak. A jelentkezési lapon feltüntetett adatok valótlanságából, hibájából vagy hiányosságából, és mindezekből következően a Pályázóval való kapcsolatfelvétel sikertelenségéből eredő következmények a Pályázót terhelik, azokért az Szervezők nem felelnek.
A szervezők a változás jogát fenntartják.
Budapest, 2018. 03. 29.

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113803656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása