Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Videó: Egyik drón mentette a másikat a Balaton jegéről

sikerült a balatoni drónmentő akció, kiemelték a jégen rekedt drónt

2018. március 14. - dróninfo

dronmentes-balaton-dronemediastudio.pngEgy kicsit megkésve, de mégis muszáj erről a drónmentésről is írnunk, mert az ilyen hírekre is szüksége van a drónos társadalomnak.

Mint azt a Blikk is megírta, az idei rövd tél végén Orbán Péter fotósnak sikerült elhagynia Mavic Pro drónját a Balatonon. A hidegben a drón
lezuhant (vagyis a cikk szerint kényszerleszállást hajtott végre). Vélhetően a propellerek jegesedése okozta a gondot a repüléssel. A drón helyét nagyjából tudta és szerencséjére a Balaton épp fagyott volt. A gép így nem a vízben landolt, hanem fennmaradt a jég felszínén.
Miután másik drónnal és távcsővel is sikerült megtalálni az elveszett madarat, már csak az maradt kérdés, hogyan lehet kihozni? Nagyjából 750 méterre volt a parttól. Az ekkor már növekvő hőmérséklet miatt nem volt biztonságos besétálni a jégen. Végül a Drone Media Studio csapata segített kihozni a drónt egy hat rotoros drón aljára szerelt hurok sehítségével. Ezt sem volt könnyű beakasztani a jég felszínén a hóban rekedt Mavicba, de végül sikerrel jártak és kiszbadították a gépet, visszaadták a tulajdonosának, hogy néhány napig szárítsa és melengesse, majd tesztelje, hogy megfelelően működik-e.

Nézd meg a mentésről készült videót:

Forrás: Blikk és Drone Media Studio

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1213739008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása