Minden fontos szakmai anyag egy helyen a drónokról

Drón Info

Drón Info

Video: Drónnal mentenek bajbajutott szörfösöket

Ausztráliában már élesben is alkalmazták a vizimentő drónokat

2018. január 25. - dróninfo

brisbane-lifeguard-drone.jpgVideón az élesben is bevetett az ausztrál vizimentő drón. Komoly erőfeszítéseket tesznek a drónok vizimentésben történő alkalmazása érdekében és a módszer már a gyakorlatban is bizonyított.

Ausztrália lakosságának zöme tengerparotkon él és így rengeteg akülönféle vizi baleset is. A drón technológia fejődése lehetővé tette, hogy a drónokat bevonják a vizimentő munkába is. A LittleRipper cég kifejezetten vizimentő feladatokra fejleszt drónokat.

Magyarul a HVG cikke is beszámolt róla a Business Insider Ausztrália videója nyomán, hogy már élesben is bevetették az új drónok egyikét. Mint a videón is látható, a drón egy mentőövet dob a hullámok közt ragadt szörfözőknek. Ők így elkerülhetik a vízbe fulladást és vagy partra úszhatnak, vagy nagyobb biztonságban várhatják meg, míg egy hajóról kimentik őket.

Íme a videó:

Forrás: HVG.hu
Kép forrása: LittleRipper

A bejegyzés trackback címe:

https://droninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6413602235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása